stoineff

Странното дете-1ва част.

Много мислих как да нарека емигрантските деца, спрях се на "странни'', можех да използвам различни. Но нали всеки родител в България иска детето му да е "различно'' от рода ''по-по-най''... а аз такива сравнения не искам.


Напоследък се убедих в съществуването на една Нова Порода деца, кръстих породата Странна Емигрантска. В началото мислех,че е само моето.. де да беше обаче. Тия хлапета, както и вашите са на ти с технологиите, говорят по няколко езика, както и вашите..  но нямат родова памет, нямат родова принадлежност те са Странни деца. Знаят /повечето поне/ кои са Ботев и Левски, но това не ги касае, знаят че имат баби и дядовци в България, но и това не ги касае, те са им чужди, те са някакви снимки, някакъв глас от телефона и редки срещи от трети вид където някакви разплакани възрастни жени ги целуват и бабосват. Но връзката я няма, чувствата ги няма. Ако Левски се  е борил за нашата ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, то със сигурност не се борил за тяхната. Защото тази порода е от никъде, тя е родена от мизерията. Те знаят, че не са испанци, но са родени в Испания. Те знаят, че са българи но тяхната родина не България. Кои са? Скоро първите родени в "не родината си''/знам че няма такава дума/ навършиха пълнолетие.Живеят тук, сами. Повечето родители се върнаха в Родината си, но децата без родина останаха, дори тази чуждата им се стори по близка от онази родната... Моята дъщеря е тинейджър.. но каза че повече РАБОТА В БЪЛГАРИЯ НЯМА. Боли ме, но виждам че няма пътека назад за Странните деца, те растат сами, не самотни а самостоятелни, когато мама е в болница, а тати на работа те ядат корн флекс и кренвирши цяла седмица, спят сами нощем докато тати е при мама в болницата. Моята дъщеря отрасна със слушалки на ушите, аз работех нощем, а съпруга ми денем за да има винаги някой с нея, да но аз денем спях, а тя със слушалки седнала до мен гледаше детското. И сега когато бабите искат да и угодят някак, тя ги гледа с празен поглед- на нея и все едно тя и сама може да си направи мляко с какао, тя сама гледа брат си, защото е третия родител в семейството,тя може да оцелее и това е начин на живот.

Скоро видях 3ри сестри по на 22-23, живеят сами тук заедно плащат си наема, заедно гледат бебето на едната,работят на общо 8 места.Мама отдавна е в Родината а те без род и родина  избраха ''познатото зло''.

related

Задочни репортажи от Испания 2571999613420016125

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item