stoineff

Жена от Бургас загуби бебето си при раждане у дома



В Бургас почина дете на жена, която опитала "естествено" раждане сама в къщи. Момичето е посещавало консултации редовно и е студентка на 24 години. 

Трагичния инцидент е факт, но коментарите по случая са повече от красноречиви.

Раждането започнало в 2.00 ч. след полунощ. Родителите не позвънили на тел. 112 и не потърсили помощ от лекар или от акушер-гинеколога, който проследявал бременността. Те подали сигнал до Спешна помощ едва в 6.00 ч. сутринта, когато установили, че детето е мъртво.Вижте какво пишат хората по темата:

Източник

Абсолютно сте прав. В България повечето жени, които искат да раждат в дома си имат твърде изкривено схващане за това как трябва да се случи самия процес. Защитават тезата, че раждането е най-естественият процес на света и не е нужна лекарска помощ, без да си дават сметка за рисковете, което крие то. В конкретния случай, дори и раждането да е започнало спонтанно в къщи- нещо, което може да се случи на всеки, съпругът на тази млада жена е трябвало да реагира светкавично викайки бърза помощ или откарвайки жената в лечебно заведение.
#6
BG - 11.11.2012 г. 16:49:09
Случаят по-скоро е резултат на едно доста разпространено провинциално мислене у нас, съгласно което майката има правото сама да решава как да ражда. Така, де факто, някои майки неволно се превръщат в убийци на децата си. Хората в белите страни практикуват и този начин на раждане, но при две условия -
(а) в присъствието на лекар-специалист при раждането и (б) при подсигурена спешна помощ, която за няколко минути да отведе родилката до дома за раждане, ако е нужна специална хирургическа намеса.
#5
анти - 11.11.2012 г. 16:46:31
Тези луди жени и най-вече хората, които ги подстрекават, трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност за убийство. Иска да ражда като баба си в къщи - добре, но да си поеме отговорността. Налудните призиви за "естествено" раждане удобно забравят, че едно време, когато жените са раждали в къщи, смъртността е била много висока - включително и сред родилките. Умирали са от елементарни неща, като разкъсана плацента, която в болницата се отстранява за 5 минути. Да не говорим за седалищно раждане и по-тежки усложнения, които в лечебно заведение не са проблем, но в къщи причиняват смърт и на бебето, и на майката. Затова - цялата организация на женките, който пропагандира раждане в къщи трябва да бъде дадена на прокуратурата.
#4
... - 11.11.2012 г. 16:40:45
Малоумници!!!!!!
Ей го последствието от мрънкането за домашното раждане прост и тъп народ!!!!!!
Дори да са били най-големите мизерници и бедняци на света - винаги ще бъдат приети в болница за раждане , дори и да нямат осигуровки !!!!
Тоя скапан закон за раждането в домашни условия не трябва да се приема никога!!!!
#3
:( - 11.11.2012 г. 16:15:46
Много тъпо...Какво ще рече "опитала да ускори процеса"? Защо хората не осъзнаят най-сетне, че раждането не е шега работа? Неслучайно има една приказка, че при раждане жената и бебето са с единия крак в гроба. Веднага ще скочи някой да обяснява как едно време жените раждали едва ли не на нивата! Обаче ще пропусне да спомене факта, че смъртността е била доста висока.
Дано жената намери сили да превъзмогне последствията от глупостта си. Съпругът и, който е трябвало да се погрижи за нея, също.
 
-->    
< -->  

related

България 1223444745374370190

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item