stoineff

Взривиха пицарията на Георги Вълев -Таньо в Чирпан

Пицария в Чирпан

Ресторант-пицария "San Martin"  собственост на Георги Вълев -Таньо е била  взривен в Чирпан, съобщиха от полицията в Стара Загора. 

Сигналът е подаден вчера около 19.50 ч. В района се чул силен гръм и са счупени два стъклопакета на заведението.


Пицария "San Martin" е стопанисвана от Георги Вълев -Таньо, който е известен от делото "Килърите".

По време на инцидента заведението не е работило поради ремонтни дейности, като в едно от помещенията му се намирали четирима строителни работници.

При първоначалния оглед е установено, че се касае за взривено самоделно взривно устройство. Няма пострадали хора, нанесени материали щети на други сгради в близост или на коли.

Районът около местопроизшествието е отцепен, извършени са проверки на питейни заведение, търговски обекти и лица, намиращи се в близост до пицарията.

Снети са обяснения от очевидци на инцидента. Предстои повторен оглед на местопроизшествието.

Взрива на пицарията в Чирпан и делото Килърите имат връзка
Ареста на Георги Вълев

Междувременно завърши пледоариятя на прокуратурата по делото „Килърите”, предаде репортер на Радио „Фокус” - Шумен.

 Това стана с обвинителната реч на прокурор Маргарита Георгиева относно престъпна дейност, реализирана от подсъдимия Георги Вълев. Той е обвинен, че от 2000 г. до 2009 г. е извършвал банкови сделки без разрешение.

Обвинението твърди, че Вълев е отпуснал кредити срещу лихва на осем лица, на които е причинил различна по размер вреда - от 1500 лв. до 124 080 лв., и е придобил неправомерно приходи от общо 305 790 лв. Обвинението се базира на показания на свидели, обяснения на подсъдимия Вълев, протоколи за претърсване и изземване във форма „Поли комерс СГ”, записи на заповеди, договори за заем, материали за изпълнителни дела, нотариални актове, приемо-предавателни и споразумителни протоколи.
 Сред доказателствата е и запис, направен със СРС, в който Георги Вълев уговаря един от синовете си да окаже натиск върху свидетелка по делото да промени показанията си за взет от нея заем. Към делото е приобщена и съдебно-счетоводна експертиза за размера на взетите заеми и платените лихви.

Прокурор Георгиева отбеляза, че свидетелите знаят кой е Георги Вълев, познават офиса му, плащали са на Вълев или негови служители, без да получават разходни документи. Прокурор Маргарита Георгиева поиска за подсъдимия Георги Вълев максималната присъда за това престъпление от 10 години лишаване от свобода комулативно с конфискация на иззетата от офиса на „Поли комерс СГ” парична сума - 97 000 евро и 16 000 лв., и на запорираното му имущество - превозни средства и земеделски земи.

Така за подсъдимия Георги Вълев обвинението поиска доживотен затвор, без право на замяна за подбудителство за убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев, 10 години и конфискация на запорирани суми и имущество за банкова дейност без разрешение, 6 години лишаване от свобода за неправомерно притежание на оръжие и боеприпаси и 5 години за подбудителство за побой над чужд гражданин в с. Рибен.

Възможно е делото и взрива да са свързани.





related

криминални 2330096552781394937

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item