stoineff

Не вярвайте на празния си стомах - Дянков каза, че живеете добре!

Българите не живеят добре
Въпреки, че не сме ги включили с Дянков тия от снимката в статистиката
и те живеят добре имат си радиоточка


"Повечето българи едва ли смятат, че живеят по-добре, но данните са, че живеят по-добре", каза пък по БНТ вчера нашия любим финансов министър. След, което продължи: 

"Няма как повечето хора да се чувстват по-добре, но пенсионерите имат по-високи пенсии"

По думите на Дянков излиза, че живеем добре. Пенсионерите взимат по - високи пенсии, а работещите заплати чудо (ще цитирам цифри на Ройтерс, защото статистиката на НСИ нещо хич я няма напоследък) . Та според Ройтерс средната заплата в България е 460 долара месечно, а средната пенсия 176 долара.

Какво означава това на практика в България. По официални данни в Българиs 11.6% е безработицата в момента като трайно безработни са (от поне година) са малко над 221 хил. При младите, на възраст 15-29 навършени години, безработицата е 18,9%.. към края на юни броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение достига 2.15 млн. души от (Окончателното преброяване на населението в България през 2011 г. - 7 364 570 души). Тия 2 милиона хранят всичките 7.36 милиона (нали се сещате). После ще се върнем на тези данни.

Стана доста сухо. Много цифри малко смешки. Дянков, кажи нещо? Че сме богати?! Цифрите показват, че поне 11.6 % не живеят добре.. (от тези в трудоспособна възраст). Другите, които работят взимат средно 703 лв. (според Ройтерс) - това е брутно трудова възнаграждение. Всеки средностатистически счетоводител може да подвади данъци и осигуровки на тези пари. Между 200 и 300 лв. грубо.. казано.. според категория труд, година на раждане и тн. да не се отплесваме.

Остатъка (отново средностатистически) е 400 - 500 лв. извадете от тях консумативите - ток, вода, отопление (това в 21 век в Европа не се счита за лукс - все още) остават 200 - 300 лв.

Сега тук идва дилемата да ползваме ли екстри от рода на Интернет - 20 лв. телефон 20 лв. цифрова телевизия, гориво за автомобила (винетка, данък, гражданска, каско, преглед, ремъци, ролки, масла, филтри, течност за чистачки, гуми, акумулатор и т.н консумативи супер екстри), или да купим сирене за децата. Кашкавала отпадна като вариант, откакто е по - скъп от месото. За плодове и зеленчуци отговаря на Бат Бойко родата от Банкя. Те имат земя ще си насадим там - корен пипер, доматки, картофи ... даже и едно бананово дръвче планирам да посадим...

Последните пък разходи от заплатата са супер дупер екстри вече са в зоната на фантастиката : Почивка на планина, моренце, театър веднъж месечно, кино, ресторант 2-3 пъти месечно ... (това не е за всеки - не разпускайте каиша), за шпековия салам все още се колебая  ... дали е при супер луксозните, или при обикновените екстри.

Средностатистически работещ българин живее като бедняк. (Другите да му мислят)

Вярно е, че 10 %  живеят добре, но то е за сметка на останалите 90%.

Оооо забравих това е за работещите, а не за ония 11.6 % безработни ... и пенсионерите не ги броя.. и децата.. и майката и на майката майка и на нейната майка майка .. баси майката ..

Викаш Дянков, добре живее българина, но не го осъзнава. Ма осъзнавайте се бе!


-->

related

оПозиции 1495773414018030571

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item