stoineff

Обама чака резултатите от разследването срещу генерал Джон Алън

ген. Джон Алън

Президентът на САЩ замрази номинацията на генерал Джон Алън за нов върховен главнокомандващ на силите на НАТО във връзка със скандала с бившия шеф на ЦРУ Дейвид
Петреъс. Това предаде Франс прес, като се позова на говорителя на Съвета за национална сигурност към Белия дом Томи Вайътър.

Окончателното решение на президентът на САЩ Барак Обама ще зависи от разследването на поведението на ген. Алън, започнато от министерството на отбраната. Командващият международните сили в Афганистан бе замесен в скандала, довел до оставката на Дейвид Петреъс, след като ФБР установи, че Алън е водил "неподходяща кореспонденция" с приятелка на подалия миналата седмица оставка шеф на ЦРУ.

„По искане на министерството на отбраната, президентът временно отложи номинирането на генерал Алън за върховен главнокомандващ, докато трае разследването на генералния инспекторат” на Пентагона, заявява Томи Вайетор.

На 10 октомври генерал Джон Алън беше определен за новия главнокомандващ на обединените сили на НАТО, а номинирането му трябваше да бъде окончателно одобрено от Конгреса на САЩ. Генерал Алън трябваше да заеме поста на досегашния главнокомандващ НАТО адмирал Джеймс Ставридис през пролетта на 2013 г. Началникът на обединеното командване на НАТО винаги е висш американски офицер, припомнят международните наблюдатели.

Ексдиректорът на ЦРУ имал извънбрачна връзка с биографката си.

"След като съм женен от повече от 37 години, показах изключително лоша преценка", заяви Дейвид ...
В рамките на разследването за извънбрачна връзка на директора на ЦРУ Дейвид Петреъс, подробности за което станаха известни през уикенда, ФБР разкри между 20 и 30 000 страници кореспонденция, предимно имейли, между генерал Алън – командващ американските войски в Афганистан и Джил Кели, ключова фигура в развихрилия се секс-скандал.
Самата Джил Кели помага на ФБР да разкрие аферата на Петреъс с неговата бивша биографка Пола Бродуел, след като подава сигнал за имейл със заплашително съдържание.


related

Свят 8125658192285354909

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item