stoineff

Терористичната заплаха от Кавказ

Умаров е предводител на чеченските терористи


Чеченския военачалник - Умаров, който пое отговорността за организацията на смъртоносната, терористична атака на летище Домодедово през 2011 г. в Москва предупреди, 


че "стотици" атентатори-самоубийци са готови да започнат атаки в Русия, за да се гарантира, 2011 г. е "година на кръв и сълзи".

Москва. Американските експерти от Центъра за стратегически и международни изследвания смятат, че терористичната заплаха от кавказките екстремисти е глобална, предава ИТАР-ТАСС.
"Имарат Кавказ" е международна терористична организация, която пропагандира идеите на религиозния екстремизъм (джихад), сепаратизъм и призовава за смяна на управляващия строй в Русия и налагане на шериат.

"В течение на десетки години международните наблюдатели игнорираха истината за сепаратистите в Чечня или Северен Кавказ. Сега е налице нова тенденция –кавказкият екстремизъм става глобален и върви по стъпките на други първоначално локални терористични организации", заявява научния сътрудник в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, Гордън Хан.
-->

related

Свят 4151584141659950636

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item