stoineff

Кой е атентаторът от Бургас?

Кой е атентаторът от Бургас

Според думите на вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов в интервю за Дойче Веле "Извършителите на атентата на бургаското летище Сарафово не са българи и не живеят в България." 

Това говори, че е установена самоличността на терористите, които взривиха бомба на летище Сарафово в Бургас на 18.07.2012

Също според Цветанов е ясен и броя на участниците, както и начинът на организирането на терористичния акт.

Той отбеляза, че сътрудничеството с други международни служби е довело до предположения за самоличността на терористите.

Мехди Гезали
Абу Ахмед, или Мехди гезали е един от вероятните извършители и организатори на атентата

"Интервю" първи публикува името на Мехди Гезали, като един от извършителите на атентата и въпреки, че шведските власти отрекоха информацията, че той е атентаторът, все още никой не го е виждал, чувал, или говорил с него.

Шейх Омар Бакри дори беше цитиран, от 24 часа, че именно неговия ученик Абу Ахмед, или Мехди Гезали е човекът от снимките, разхождащ се на летището. Според Бакри въпреки, че властите в Стокхолм отричат, самия факт, че “Братята от организацията направиха молитва за мир на душата му и го обявиха за мъченик" и той не е дал знак, че е жив говори красноречиво.

“Заради войските си в Ирак и Афганистан и заради военното си сътрудничество с Израел България е законна цел и ние смятаме, че могат да бъдат извършвани атентати в сърцето на България, както и в Румъния и други страни", казва още Омар Бакри.


-->

related

България 9065601177252407595

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item