stoineff

Mehdi Ghezali - Атентаторът от летище Бургас

Ексклузивно: Американски гражданин е съучастник на атентатора. Това е фоторобот разспространен от МВР и Израелските власти!




Mehdi Muhammad Ghеzali - Атентаторът от летище Бургас. или Жак Филип Мартен (каквато е едната самоличност на атентатор -с рождена дата 5 декември 1987 г. от втория по население град в щата Луизиана - Батън Руж.)

Мехди Мохамед Гезли е роден през 1979 година в Стокхолм, Швеция. Баща му е алжирец, а майка му финландка. Той е израснал в шведския град Йоребру.


Гезли е посетил Пакистан, за да учи Ислямско право преди 11 септември 2001 година. Бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан. След престой в Гуантанамо е освободен. Според ASP - Ghezali was "reportedly part of a group of 156 suspected Al-Qaeda fighters caught while fleeing Afghanistan's Tora Bora mountains." Тоес той е част от група Ал Кайда бойци заловени в Тора Бора.


Гезали е бил освободен под попечителство на правителството на Швеция на 8 юли 2004 г., тъй като той вече се счита, че не е заплаха за САЩ, тъй като той не е имал информация, която е от интерес за американското разузнаване и тъй като той не е извършил престъпление, което може да се докаже във военен съд. Гезали е транспортиран от шведските ВВС с Гълфстрийм IV, за сметка на правителството на Швеция (оценен на 500 000-600 000 шведски крони .

Очакват се официални данни от ДНК експертизата днес!




related

новини 804322435891259024

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item