stoineff

Mehdi Ghezali - Атентаторът от летище Бургас

Ексклузивно: Американски гражданин е съучастник на атентатора. Това е фоторобот разспространен от МВР и Израелските власти!
Mehdi Muhammad Ghеzali - Атентаторът от летище Бургас. или Жак Филип Мартен (каквато е едната самоличност на атентатор -с рождена дата 5 декември 1987 г. от втория по население град в щата Луизиана - Батън Руж.)

Мехди Мохамед Гезли е роден през 1979 година в Стокхолм, Швеция. Баща му е алжирец, а майка му финландка. Той е израснал в шведския град Йоребру.


Гезли е посетил Пакистан, за да учи Ислямско право преди 11 септември 2001 година. Бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан. След престой в Гуантанамо е освободен. Според ASP - Ghezali was "reportedly part of a group of 156 suspected Al-Qaeda fighters caught while fleeing Afghanistan's Tora Bora mountains." Тоес той е част от група Ал Кайда бойци заловени в Тора Бора.


Гезали е бил освободен под попечителство на правителството на Швеция на 8 юли 2004 г., тъй като той вече се счита, че не е заплаха за САЩ, тъй като той не е имал информация, която е от интерес за американското разузнаване и тъй като той не е извършил престъпление, което може да се докаже във военен съд. Гезали е транспортиран от шведските ВВС с Гълфстрийм IV, за сметка на правителството на Швеция (оценен на 500 000-600 000 шведски крони .

Очакват се официални данни от ДНК експертизата днес!
related

новини 804322435891259024

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item