stoineff

Кой стои зад атентата в Бургас?

Бургас атентат

Трима-четирима са атентаторите от унищожителния взрив на летището в Бургас. Това обяви пред Дарик Цветан Цветанов вътрешният министър на България.

Атентаторите са влизали за първи път в страната ни, посочи още министърът. Те са дошли от европейска страна, където са се движели с истинската си самоличност. У нас обаче влезли с фалшиви паспорти на граждани на САЩ, с които наемали хотели и коли под наем.

Има напредък в разследването през последните няколко седмици. "С евроатлантическите ни партньори сме в правилна посока и ще има конкретни резултати, които скоро ще обявим публично" , каза вътрешният министър.

Цветанов каза, че точния брой на атентаторите се знае, а самоличността на някои от тях е разкрита. Няма българи сред терористите, уточни министърът.

20 дни преди атентата са влезли в България.Не стана ясно дали взривовете са купени на наша територия, от къде и с какви документи. Заради възможността за свободно придвижване на хора, службите у нас не са имали възможност за изпреварваща информация, това каза Цветанов. И допълни, че няма как да се следят на сто процента милиони свободно движещи се хора.

Дали става въпрос за международна терористична мрежа, или се касае за терористи от определена страна Цветанов не уточни.


На въпрос - кой стои зад атентата в Бургас, Цветанов отговори: „От всичко, което е събрано до настоящия момент, могат да се изведат определени предположения, но не бих искал в момента да ги назовавам, защото това е терористичен акт и трябва да бъдем много прецизни”. Той отново подчерта, че страната ни е водеща в разследването и докато не станат ясни фактите, България не би трябвало да възприема версиите, на която и да е държава.

Атентатът в Бургас е събитието на годината, класирано на първа позиция от слушателите на Дарик радио.

"Интервю" посочи в ранните часове след атентата Абу Ахмед, или както е по - известен Мехди Гезали, като евентуален извършител. Въпреки, че шведските власти отрекоха той да има нещо общо. Все още няма категорични данни за това.
-->

related

България 9172250734802692435

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item