stoineff

Арестуваха Тотко Поршето и цеха му за нелегални цигари в Костинброд

Тотко Поршето


Нелегален цех за цигари беше разбит в Костинброд при специализираната полицейска операция „Поршето”. На място в Костинброд подробности за операцията тази вечер ще дадат министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.


 Пред Агенция „Фокус” по-рано днес вътрешният министър съобщи, че операция „Поршето” е насочена срещу нелегалното производство на цигари. В хода на операцията е разбит нелегален цех за производство на цигари в Костинброд. В Пещера групата са използвали помещение като база за тютюна. В Павликени, Великотърновско, започват претърсвания и изземвания в помещения, където се предполага, че има опаковъчната хартия за цигари. В столицата в кв. „Дружба” се проверява за складирани количества цигари, произведени от нелегалната костинбродска фабрика, каза министър Цветанов.

Групата е наблюдавана няколко месеца, като в периода на наблюдение е проследен целият процес по доставянето, инсталирането и настройването на машините за пускането им в експлоатация.

Днес, при работещи мощности във фабриката, се пристъпи към реализация. Задържани бяха организаторът Тотко Поршето, неговата дясна ръка, седем работника на място в Костинброд и едно лице, което е осигурявало логистиката на работещите, каза министър Цветанов.

Поршето е известен в средите на организираната престъпност с възможностите да осигури нелегално производство на цигари.
Това е шестата нелегална фабрика за цигари, разбита през последните три години, посочи вътрешният министър.

Има косвени доказателства за съпричастността на Тотко Поршето към организирането и произвеждането на нелегални цигари във фабриката до Асеновград и Хасково, през последните години.

"Винаги е успявал да се измъкне от подобни специализирани операции, защото винаги е организирал, но не е участвал пряко", каза министър Цветанов.

Действията са под ръководството на Специализираната прокуратура.
Продължават претърсванията и изземванията на доказателства. До момента са открити заготовки, тютюн, над 80 мастербокса, произведени в днешния ден.

„Това са част от действията и политиката на Министерството на вътрешните работи за противодействие на сивия сектор, неутрализиране на производства на нелегални цигари, които могат да застрашат здравето на хората, както и да нанесат сериозни щети на републиканския бюджет”, каза Цветан Цветанов.
© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
-->

related

Регионални 7247883716007792941

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item