stoineff

Националният референдум с е невалиден

Национален Референдум


София. Националният референдум с въпрос: Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала е невалиден. 

В него са гласували по-малко български граждани, отколкото на последните парламентарни избори, съобщиха от Централната избирателна комисия. Съгласно закона, решението за ядрената централа се връща обратно в Народното събрание, тъй като са гласували повече от 20 % от гласоподавателите.

С решение на ЦИК от днес са обявени резултатите от гласуването в националния референдум на 27 януари 2013 г., съобразно обобщените данни от гласуването в цялата страна, включително в дипломатическите и консулските представителства на Република България.

Броят на участвалите в гласуването в националния референдум граждани, според броя на намерените в урните пликове, е 1 405 463 и е по-малък от броя на участвалите в последните избори за народни представители на 5 юли 2009 г. гласоподаватели, който е 4 345 450.
Гражданите с избирателни права в националния референдум са 6 950 900. В националния референдум са гласували 1 405 463 гласоподаватели, представляващи 20.22 на сто от гражданите с избирателни права.

От тях с отговор „да“ са гласували 851 757 граждани, което е повече от половината от броя на участвалите в националния референдум. След влизане в сила на решението на ЦИК от 29 януари 2013 г., то следва да бъде изпратено на Народното събрание.

Решението подлежи на обжалване в седемдневен срок от обявяването му, пред Върховния административен съд.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item