stoineff

Стреляха по Златко Баретата

Стреляха по Златко Баретата
Стреляха по Златко Баретата. Снимка БУЛФОТО

Златомир Иванов-Баретата бе прострелян 4 пъти - в крака и корема, около 9:30 часа, на влизане в Съдебната палата за поредното си дело пред Апелативен съд.

 Пострада и гардът му Атанас Станков, който беше ранен в крака.Софийска градска прокуратура (СГП) започна днес досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за направен опит за убийство на Златомир Иванов - Баретатта и охраната му. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Това стана след стрелбата пред централния вход на Съдебната палата в София,


Досъдебното производство е за опит за убийство по начин и със средства опасни за живота на мнозина, както и за причинен чрез взрив умишлен пожар - престъпления по чл. 116 ал.1 т.6, вр. чл.18 ал.1 НК и по чл.333, вр. чл.330 НК.
латомир Иванов, известен като Златко Баретата, е бил прострелян в корема и крака на влизане в Съдебната палата в столицата малко преди 9:30 тази сутрин.

Иванов е бил откаран в „Пирогов". Все още не ясно какво е състоянието му. Прострелян е и неговият бодигард, който е отвърнал на стрелбата. Той също е откаран в болница, няма информация за състоянието му.



По същото време в сградата срещу Съдебната палата е възникнал и пожар в апартамент на последния етаж. За момента няма данни, които да потвърждават връзката между стрелбата и инцидента, но полицията работи и по версия, според която пожарът е умишлено причинен, за да бъде отвлечено вниманието от това, което се случва от другата страна на булевард „Витоша".

Днес делото срещу Баретата е трябвало да влезе на втора инстанция в Апелативния съд. Адвокатката на Златомир Иванов Мариана Тодорова заяви тази сутрин, че той не е споменавал нищо за заплахи срещу него, в събота и неделя те са обсъждали делото срещу него.

Според очевидци пред сградата на Съдебната палата имало двама мъже - единият бил с пистолет, а другият го дърпал, след което се разбягли. Чула се стрелба, идваща от сградата срещу Съдебната палата, на която пише „Търговски дом". По думите им от апартамента на последния етаж в тази сграда някой е стрелял, а в момента апартаментът гори. В момента на стрелбата всички хора са се разбягали.

На мястото се намират екипи на пожарната и полицията, които отцепиха района. В първия оглед са се включили и представители на прокуратурата.

Иванов е бизнесмен и бивш командос. Той бе осъден на осем години затвор на първа инстанция - по обвинение, че оглавява банда за разпространение на наркотици. Тази сутрин той пристигнал в съда за заседание по делото на втора инстанция, което се води от 2009 година.

Баретата бе сочен за поръчител на убийството на перничанина Румен Стефанов-Алф. Делото срещу него приключи около три години, след като той се предаде на властите. Преди това Иванов бе обявен за издирване.
Простраляха Златко баретата 4 пъти
Златко - Баретата е прострелян 4 пъти

Всички действия от компетентността на прокуратурата са предприети незабавно. Определен е наблюдаващ прокурор от СГП, който активно ръководи и участва при първоначалните действия по разследването, провеждано на този етап от органите на СДВР.

Сериозно безпокойство и тревога буди възможността да се извърши такъв брутален акт на насилие в центъра на столицата, в район, в който са ситуирани основни държавни институции и обществени сгради, акт, извършен по начин застрашаващ живота и здравето на много граждани, се казва в съобщението на прокуратурата.

Повече от 4 часа остана отцепен районът пред Съдебната палата в столицата, но вече е отворен и официалният вход на сградата. В помещението, където горя пожар, криминалисти извършиха оглед. Към момента не е известно с какво оръжие е стреляно по Златомир Иванов, нито - дали оръжието е открито. Сградата, откъдето е била стрелбата, е построена през 1926 година. На таванския етаж на сградата пък живеели клошари.
Още по темата:

Състоянието на Златко Баретата е тежко шоково

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 503902082474344683

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item