stoineff

Срещу Октай Енимехмедов ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство

Октай Хасан Енимехмедов опита да убие Доган с газов пистолет
Снимка: БГНЕС Касим Дал отрече - Октай  Енимехмедов да  е присъствал на учредяването на „Свобода и достойнство”

На Октай Хасан Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган - лидер на ДПС, ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. В момента задържан за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Днешната конференция на ДПС - осма поред, ще бъде запомнена, с опита за покушение над  лидера й. Докато той четеше доклада си, Октай Енимехмедов излезе с пистолет и го насочи към Доган, който успя да се защити след като пистолета видимо засече и не произведе изстрел.

В момента в НДК, където се провеждаше конференция, са министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и градският прокурор Николай Кокинов. Президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов също е отишъл на мястото.

Цветанов дебело подчерта, че Енимехмедов има богато криминално минало. Той има регистрации за хулиганство, кражби и притежание на наркотици. Вътрешният министър обясни, че нападателят е влязъл на конференцията с карта на младежкото ДПС от конференцията на формацията през есента на 2012 година.

Нападателят на лидера на ДПС Октай Хасан Енимехмедов не е делегат от Бургаска област, каза председателят на общинската организация Шерафeт Мехмед пред БТА. Този човек не го познаваме, допълни Мехмед. От Бургас сме четирима човека. Това съм аз, Селим Иса, Насри Узун и Зияд Ел Масри, съобщи общинския председател.

Зиад Ел Масри също отрече Октай Енимехмедов да е присъствал като делегат от Бургаска област. Най-вероятно е присъствал като гост.

Кокинов не можа да даде нова информация и заяви, че е разбрал по телефона какво се случва.
Касим Дал, който е бивш член на ДПС и наскоро учреди собствена формация, отрече пред bTV нападателят да е член „Свобода и достойнство”, която Дал учреди.

По-рано днес се появи информация, че нападателят е присъствал на учредяването на въпросната формация.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 462114965048802373

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item