stoineff

Surface RT таблетът на Microsoft

Surface RT таблетът на Microsoft
Surface RT - Ще отговори ли на нуждите на пазара?

След като през месец октомври Мicrosoft направи официално представяне на своя първи таблет е време за равносметката - а тя е превърна ли се Surface RT в алтернатива на  iOS и Android OS  на световния пазар.

 Докато до миналата година всички повтаряха, че бъдещето е в мобилните устройства от висок класа сега имаме и данни, че това един от най-бързо развиващите се сегменти в индустрията, а ръстът е отбелязан дори и след Коледните и Новогодишните празници в края на 2012г.  Анализаторите от UBS считат, че Microsoft е продал над 1 млн. броя на модела. Дори и това да звучи грандиозно като цифра очакванията към продукта са за няколко милиона продажби, а това не е факт.

Все пак имайки предвид сериозната конкуренция в сектора успехите не са за пренебрегване, а до края на месеца се очаква на пазара да бъде пуснат и Surface Pro, който за разлика от по - малкия си събрат ще разполага с пълната версия на Windows 8, и ще даде на потребителите достъп до всички приложения. Очаква се и той да предостави по-голяма изчислителна мощност и възможности, в сравнение със Surface RT.

Ако предоставените данни не са завишени, или манипулирани до края на тримесечието на Microsoft, което свършва през юни 2013г. компанията ще съумее да продаде около 2,5 млн. таблета на световния пазар. При запазване на сегашните темпове е възможно Microsoft да успее да продаде 8 млн. устройства. Разбира се не бива да пренебрегваме и още два сериозни фактора в сектора бързото разрастване на пазара и конкуренцията.

Последните слухове през тази година са, че Microsoft е възможно да разшири подразделението си за таблети, като същевременно увеличи и гамата от продукти.



Според PC World през 2013 г. на пазара ще видим три нови версии с размери на екрана от 8,6 инча, 11,6 инча и 14,6 инча. Mini-моделът трябва да се базира подобно на Surface RT на ARM процесор. В двете по-големи версии ще има x86 процесори от AMD или Intel.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 6349675153345733391

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item