stoineff

Как да подберем подходящите рамки за очила

Рамки за очила
Понякога е доста трудно да откриете подходящата рамка за очила


За много от хората, които носят очила, изборът на подходящи диоптрични рамки е свързан с изпробването на десетки модели докато се намери този, с който изглеждаме най-добре.
Има обаче няколко прости правила, които ако приемем за верни, биха улеснили избора:
1.       Рамките трябва да допълват и подчертават красивите черти на лицето .
2.       Формата на рамките трябва да контрастира на формата на лицето
3.       Размерът на рамките трябва да бъде пропорционален на размера на лицето
Кои са характерните форми на лицето и какви рамки да изберем според това:
·         Кръгло лице:  Характерно е че височината е почти равна на ширината и няма изразени ъгли. За да напрвите подобно лице да изглежда по-издължено, използвайте тесни рамки с елипсовидни стъкла
·         Овално лице: Това се счита за идеалната форма на лицето, която трябва да бъде допълнително подчертана с избора на очила. Изберете рамка, която е широка колкото е ширината на лицето и дори по-широка.
·         Квадратно лице: Профил, който е характерен най-вече за мъжете. И при него височината е почти равна на ширината. Отново важи правилото за тесни рамки, като стъклата могат да бъдат с неправилна форма, но задължително по-широки, отколкото високи.
·         Триъгълно лице: При тази форма, лицето е силно стеснено при брадичката и широко при челото. Тук препоръката е да се използват рамки с тесен контур, ориентирани верикално, които падат възможно по-ниско на лицето. Избягвайте широки мостове между стъклата, както и стъкла с близка до квадрат форма.
При вземането на решение за цвета на рамките, е важно да отчетем 3 основни параметъра: цвят на очите, цвят на косата и цвят на кожата.
·         Цвят на кожата: Има два основни типа хора: такива с топло изражение на лицето (преобладава жълтия отенък) и такива с по-студено изражение (преобладава синия отенък). И двата типа имат своя чар, който трябва да бъде подчертан и с цвета на рамките. Няколко цвята, подходящи за лица с топъл отенък: златисто, жълто-кафяво, оранжево, топло-синьо, червено. Цветовете, които са подходящи за лица с по-студен отенък са: черно, сребристо, розово, сиво-синьо, тюркоазено ...
·         Цвят на очите: Хората със сини очи би следвало да изберат рамки с цвят в диапазона между сиво-синьо и виолетово; Хората с кафяв цвят на очите следва да се ориентират към цветовата палитра между жълто-оранжево и черно
·         Цвят на косата:  Това е третия по важност параметър при избора на цвят на рамките. И тук важи разделението - на коси с топъл отенък и такива с по-студен отенък. Правилата са сходни с тези при избора на цвят, според цвета на кожата.
И последното, което трябва да се отчита при избора на рамки за очила, са модните тенденции. Тук е добре да следите новите колекции на водещите дизайнери в този сегмент: Tom Ford, RayBan, Oakley, Roberto Cavalli и др.

+Новини+Interview+daniel stoineff 

-->

related

Стоки и услуги 5610571449903262231

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item