stoineff

Как света реагира на изказването, че Хизбула е замесена в атентата в Бургас

Света за Атентата в Бургас

 Българският вътрешен министър направи дългоочакваното изказване, че двама души, свързани с ливанската групировка „Хизбулла” са били замесени с бомбената атака, убила петима израелци, пише вестник ”Аарец”. Две лица, свързани с ливанската екстремистка организация „Хизбулла”, са замесени в бомбеното нападение срещу автобус в българския курортен град Бургас миналия юли, при което загинаха петима израелски туристи, каза българският вътрешен министър във вторник.

„Установили сме, че двамата са били членове на въоръжено движение, свързано с „Хизбулла”, каза Цветан Цветанов пред репортери.


В допълнение, след шестчасово заседание на Консултативния съвет при президента, българският вътрешен министър каза, че разследването е показало,ч е „Хизбулла” е финансирала нападението.

Преди две седмици Цветанов направи в Брюксел предварителен брифинг за взрива пред колегите си от страните-членки на ЕС. Няколко дни по-рано българският външен министър Николай Младенов пристигна в Израел и информира премиера Бенямин Нетаняху за заключенията от разследването.

Очаква се САЩ и Израел да направят официални изявления, след това на България.
***

Кайро. Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад пристигна в Кайро във вторник за първото посещение на ирански държавен глава в Египет от революцията през 1979 г. насам, пише индийският вестник “Таймс ъф Индия”. Визитата подчертава по-откритите връзки, развитие след като египтяните избраха за държавен глава ислямист.

Президентът Мохамед Мурси целуна Ахмединеджад, след като той слезе от самолета си на летището в Кайро, излъчено от египетските телевизии.

Подобно посещение би било немислимо по време на управлението на Хосни Мубарак, поддържаният от военните автократ, който за 30 години на власт успя да запази египетския мирен договор с Израел и установи по-тесни контакти между Кайро и Запада.
***

София. Канадец е сред заподозрените за взривяването на автобус с израелски туристи в България миналата година, съобщиха във вторник разследващите, описвайки планираното нападение като дело на клетка на ливанската екстремистка групировка „Хизбулла”, пише канадският вестник “Хъфингтън пост”.

Българският вътрешен министър Цветан Цветанов, в първото официално изявление за разследването на взрива от 18 юли, който уби петима израелци и един българин, каза, че един от заподозрените влязъл в страната с канадски паспорт, а друг бил с австралийски паспорт.
Това е вторият път през последните седмици, когато чужди външнополитически ведомства твърдят, че канадци са участвали в терористични атаки в чужбина.

Директорът на Европол Роб Уейнрайт каза, че бомбата е била задействана от разстояние, използвайки платка, която експертите на Европол са анализирали. Макар първоначално да се смяташе, че става въпрос за самоубийствено нападение, Уейнрайт казва, че според разследващите атентаторът никога не е имал намерение да умира.
***

Отава. Лице с двойно канадско и ливанско гражданство е било замесено в атентата срещу автобус, пълен с израелци в българския град Бургас, заяви канадският външен министър Джон Беърд във вторник, цитиран от американския в. „Чикаго трибюн”.

При терористичната атака от миналата година загинаха петима израелски туристи.
Беърд заяви пред репортери, че смята, че канадецът е все още на свобода.
***

София. Във вторник българският министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че съществуват подозрения за участие на ливанската организация „Хизбулла” в терористичния атентат на бургаското летище, при който загинаха петима израелски туристи.

Опозиционният лидер Сергей Станишев отправи критики към правителството в София, че е публикувало разкритията си от разследване, което все още продължава. Станишев заяви, че твърдението за участието на „Хизбулла” не е добре основано, и че по никакъв начин не може да се говори за решаващи доказателства за преките извършители, а още по-малко по отношение на организацията, която стои зад това трагично събитиепише в. "Айриш сън".
***

Ерусалим. „Заключенията на България, оповестени днес, са ясни. „Хизбулла” е пряко отговорна за ужасяващото нападение в Бургас”. Така израелският премиер Бенямин Нетаняху коментира разследването на българското правителство за атаката в Бургас, съобщава в електронното си издание вестник ”Йедиот Ахронот”.

„Разкритията са допълнително потвърждение на това, което вече знаем. „Хизбулла” и нейният покровител, Иран, провеждат глобална терористична кампания отвъд граници и континенти. Ние се надяваме европейците да стигнат до съответните заключения, относно истинската същност на „Хизбулла”, каза още премиерът.
***

София. Следователите съобщиха, че канадец и австралиец са заподозрени за бомбения атентат в България, при който загинаха израелски туристи, пише „Маями хералд”.


Според българските власти има доказателства, които сочат към Ливан и радикалната ислямистка група „Хизбулла”.

По-рано „Хизбулла” отрече да има нещо общо с атаката.
***

София. Двама души, свързани с „Хизбулла”, са замесени в бомбената атака срещу автобус в българския курорт Бургас, при която бяха убити петима израелски туристи. Това съобщи българският вътрешен министър Цветан Цветанов. Заключенията на българското разследване може да отворят пътя за това ЕС да се присъедини към САЩ и да признае подкрепяната от Иран ливанска групировка „Хизбулла” за терористична организация, тъй като сега има явна връзка с атака на територията на европейския блок, коментира „Айриш индипендънт”.

Министър Цветанов съобщи, че трима души са били замесени в атаката. Двама от тях са били с истински паспорти от Австралия и Канада. Установено, че двама от заподозрените са били членове на радикално крило на „Хизбулла”.

След атаката Израел обвини за атентата Иран и „Хизбулла”, която в момента е част от ливанското правителство. Техеран отрече обвиненията.
***
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Бургас 2075719855327234643

Публикуване на коментар

  1. СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ
    -
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4400133008720&set=a.1758581611586.2090441.1450388013&type=1&ref=notif&notif_t=like&theater
    -
    НЕ МОЖАХ ДА ГО ТУРЯ НА КУРА СИ БОЙКО БОРИСОВ, КАТО "ДОН БУДА"
    ТИЯ ОТ "БИВОЛ" МУ ГО ЗАВРЯХА ЦЯЛ И ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ МУ ГО НАБУТВА БАРАБАН С МЪДАТА, КАКТО И НА НЕГОВИЯ СОЛ ТАШАК - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЩЕ ИМ СЕ НАБУТВА ИНФОРМАЦИЯ, ЗА ДА ОТГОВАРЯТ НЯКОЙ ДЕН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ДЕТО СА ПРАВИЛИ !
    -
    http://www.mediapool.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-news202601.html
    -
    https://bivol.bg/buddah3.html
    -
    АЗ ПЕРСОНАЛНО ЩЕ ИМ ЕБА МАМАТА, ЗАРАДИ УБИИСТВОТО НА МОЯТ ПЛЕМЕННИК И КРЪСТНИК ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ ЦЕНОВ, УБИЛИГО С ТЯХНОТО СЪУЧАСТНИЧЕСТВО В МАРТ 2010 ГОДИНА В СОФИЯ НА БУЛ. ХРИСТО БОТЕВ № 80 !
    -
    ДА СЕ ГОТВИ КОПИЛЕТО ПОМАГАЧ БИВШИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ БОРИС ВЕЛЧЕВ ЗА СЪУЧАСТНИЧЕСТВО, ЗАЩОТО КРИЯТ СЛЕДСТВЕНИЯ ПРОТОКОЛ ОТ МЕН ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА КОЕТО СЪМ ДАЛ ИЗКАНЕ ДА БЪДА РАЗПИТАН, А УБИИЦИТЕ СИ МЪЛЧАТ ....
    -
    НЯМА ДАВНОСТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЯТ ДОРИ МИЛИАРДИ ДА СА НАСЪБРАЛИ !
    -
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    07.02.2012
    КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ
    -
    -
    ОТГОВОР ОТ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ,
    СЪОБЩАВА, ЧЕ НА ТОЗИ ДЕН 18 ЮЛИ 2012 ГОДИНА В ТОЗИ ЧАС НА ВЗРИВА В БУРГАС, АЗ СЪМ БИЛ В ГРАД КАРЛОВО И СЪМ ПРИСЪСТВАЛ НА ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ПАМЕТНИКА НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" ВДИГНАЛ СЪМ БЪЛГАРСКИ БАЙРАК, "СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ" И ШВЕДСКИ БАЙРАК.
    -
    МОЯТА ЛИЧНОСТ НЕ СЕ ПРИЕ ПРИ ОБЩОТО ПОКЛОНЕНИЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "СКАТ" И ЕДИН ОТГОВОРЕН ДРУГАР ОТ ПОЛИЦИЯТА КАРЛОВО, НАРЕДИ НА ПОЛИЦАЙТЕ ЗАД МЕН, КОЙТО МЕ ПАЗЕХА - ПО ПЕСЕНТА НА ДРУГАРЯ В. МАРИНОВ, ДА МЕ ИЗВЕДАТ НА СТРАНИ ОТ ЧЕСТВАНЕТО, А СЛЕД 15 МИНУТИ БЯХ ОТНОВО ИЗДЪРПАН ОТ ДРУГАРИТЕ НАРОДНИ ПОЛИЦАЙ, ЗА ФАКТ ДА ИМ ПОКАЖА РАНИЦАТА И СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ ВЪТРЕ И СЛЕД КАТО ИЗТЪРСИХ РАНИЦАТА ОТ НЕЯ ИЗЛЕЗНАХА ШЕСТ ПЛАСТИЧНИ - САМ-ИЗАДТИ - 2012, НО НАРОДНАТА ПОЛИЦИЯ НЕ ПОЖЕЛА ДА СИ ВЗЕМЕ ЕДИН ОТ ТЯХ ИМЕ ОСВЕДОМИ САМО, ЧЕ Е СТАНАЛ АТЕНТАТ В БУРГАС.
    -
    ПОНЕЖЕ СЪМ НОСЕЛ ШВЕДСКИЯ БАЙРАК СА ИСКАЛИ ДА РАЗБЕРАТ ДА НЕ СЪМ И АЗ СЪУЧАСТНИКА НА МЕЖДИ ПО УКАЗАНИЯ НА ИЗРАЛЕСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ДЪРПАТ И КЪСАТ ТАШАЦИТЕ НА ВСЕКИ ШВЕДСКИ ГРАЖДАНИН В БЪЛГАРИЯ !
    -
    ДАДОХА МИ УКАЗАНИЕ ДРУГАРИТЕ ОТ КАРЛОВСКАТА ПОЛИЦИЯ ДА НАПУСНА МЕСТОТО НА ПРЕКЛОНЕНИЕ, ЗАЩОТО ДРУГАРКАТА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ЩЕ ИДВА , А МОЯ ПЛАКАТ С КОЙТО СЪМ ПРИСТИГНАЛ НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ГЛЕДАНЕ ОТ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИ-ТУТКА ...
    -
    -
    ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА ГОРЕ ПОСОЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА ВЛЕНЕТЕ В ИНФОРМАЦИОННИЯ БЮЛЕТИН НА ФОРУМА НА ЧОЛИ БОЛИ ГО УЙЬО - ШВЕДИСТАНОВО
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=vratza
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=18.07.2012&p=vratza&title=%C2%C0%D1%C8%CB+%CB%C5%C2%D1%CA%C8+-1-+18.07.2012
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1345.msg3943#msg3943
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    07.02.2013
    КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  2. ЮДЕЙСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ, КАКТО И ПОЛИЦИЯ И ВОЕННИ ПРИСТИГНАХА ДВА ЧАСА СЛЕД АТЕНТАТА И КАЗАХА, ЧЕ ТЕРОРИСТА Е ОТ ШВЕЦИЯ И ТАЗИ ШМЕНДИКА С РАЗХОДКАТА НА МЛАДЕЖА Я ВЪРТЯХА ТРИ ДНИ. АЗ ПИСАХ ВЪВ ФОРУМИТЕ, ЧЕ ШВЕДСКАТА СЕКРЕТНА ПОЛИЦИЯ ЗАЯВИ, ЧЕ ТОЗИ НА СНИМКАТА НЕ Е МЕДЖДИ - ЗАТВОРНИКА ОТ ГУНАТАНАМО.
    -
    http://www.blitz.bg/news/article/180930
    -
    ЮДЕЙСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ - ТЕРОРИСТИТЕ ОТ МОСАД - СИ ИМАТ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЙСТВИЯ И СЪЗДАВАТ ТЕОРИИ, КОЙТО СЕГА ТРУДНО ЩЕ СЕ НАГЛАСЯТ, А БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕСТВО УГОНДО ПОДЛАГА БЪЛГАРИЯ НА ЮДЕЙСКИТЕ КРЪВОПИИЦИ ДА ПОЛЗВАТ БЪЛГАРИЯ, КАТО НЕПРЕКЪСНАТО НИ ОБВИНЯВАТ В ГЕНОЦИД НАД ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЧЕ НЕ СМЕ ГИ СПАСИЛИ ОТ МАКЕДОНИЯ И ГЪРЦИЯ !
    -
    ТЕЗИ ДЕТО СА СИ ПЛАТИЛИ СА ОЦЕЛЕЛИ ИЛИ СА СЛУЖЕЛИ КАКТО ГЕРМАНСКИТЕ ЕВРЕЙ НА ХИТЛЕР ! СЪЩАТА СГАН СЪЗДАДЕ С ТЕРОРИЗЪМ ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ, ЗА ДА ВЪРШИ ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИСКИЯ НАРОД !
    -
    ВЪН ОТ ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ИЗРАЕЛ И САЩ НОСЕЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА БЪЛАГРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
    -
    http://novinite.bg/articles/29712/Ejja-Tajms-Balgariya-prinese-v-jertva-nezavisimostta-si
    -
    "Българското правителство направи за посмешище политическата си независимост, като обвини публично ливанската групировка „Хизбула“ за миналогодишния атентат срещу израелски автобус в крайбрежния град Бургас, въпреки че официалното разследване продължава.
    -
    София все още не е направила официално съобщение и липсват достоверни доказателства, подкрепящи твърдението. София, която беше подложена от месеци на натиск от Вашингтон и Тел Авив да посочи „Хизбула“ за виновник за атентата, отнел живота на петима израелци и българския шофьор на автобуса, успокои израелския премиер Бенямин Нетаняху, който само половин час след атентата миналия юли публично обвини „Хизбула“ и Иран...
    -
    Съществуват поне десет основателни причини за съмнения относно официалната история, че автобус с израелски туристи е бил мишената на терористичния атентат...3.
    -
    Защо израелска група, известна като „Закар“, се появява веднага на мястото на инцидента и събира телата на загиналите, при положение че това трябваше да бъде направено от българите?
    -
    Защо тази група беше на летището по това време?
    -
    И къде бяха представителите на българските сили за сигурност през цялото това време, монополизирано от представителите на „Закар“ в жълти униформи?
    -
    Впрочем фактът, че българите позволиха на „Закар“ пълен достъп до мястото на престъплението и пренасянето на мъртвите, които впоследствие бяха откарани бързо в Израел, говори много за пародията на полицейско разследване в България..7.
    -
    Защо нямаше допълнителни мерки за сигурност, макар че според израелски медии преди кацането на самолета туроператорът на израелските пътници получил обаждане, че те ще бъдат „посрещнати с две бомби“?...9.
    -
    Защо паспортът и шофьорската книжка на предполагаемия терорист останаха непокътнати въпреки бушуващия пожар в автобуса?...10.
    -
    Защо израелците върнаха скоропостижно всички пътници в Израел рано следващата сутрин, вместо да позволят на българските следователи да ги разпитат?
    -
    Агентите на Мосад трябва да се потупат по рамото за добре свършената работа, но техният сценарий може би беше прекалено спретнато изпълнен, имайки предвид факта, че Нетаняху веднага посочи „Хизбула“ и Иран или широкото използване на копие на горящ автобус, който при по-внимателно вглеждане се оказва различен от действително атакувания..."
    .
    -

    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1345.0
    -
    ШВЕЦИЯ

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item