stoineff

Катастрофа в Ново Село Видинско отне два живота

Катастрофа ново Село
При тежка катастрофа в Ново Село загинаха 15 и 16 годишни момчета 

Тежка катастрофа с две жертви и трима ранени е станала снощи, около 21 часа, на ул.”Арх.Илия Попов” в с.Ново село, област Видин. 

В района пред бившата мелница лек автомобил „Хонда” без регистрационни табели се блъска в железобетонен стълб, като го прекършва в основата.

На място са загинали две момчета - на 15 и 16 години, от Ново село. Във видинската болница, с фрактури са настанени 18-годишен видинчанин и 19-годишен от Ново село. 23-годишен, също жител на селото, след оказана медицинска помощ е освободен от болницата. На местопроизшествието е извършен оглед. В процес на установяване са причините за катастрофата и кой е шофирал. Работата по случая продължава, в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.

 Двете ранени при катастрофата момчета са с опасност за живота си, каза Георги Стоенелов, кмет на Ново село.Цитиран от агенция Фокус. Участниците в тежката катастрофа, станала снощи, са били петима. Двама са починали, двама са тежко ранени, а най-големият от тях, при когото са били на гости преди злополучния инцидент, е изписан от болницата без опасност за живота. Колата, която са управлявали, е била нерегистрирана.

Георги Стоенелов каза, че не е имала врати, седалки, капак на багажника, дори и фарове, а водачът е управлявал седнал не на седалка, а на голяма гума. На около 200 метра от къщата, в която са били младежите преди катастрофата, колата излиза от платното и се удря в стълб. След това се завърта и се удря в дърво. Все още не се знае със сигурност кой е бил водачът. При удара три от момчетата са изпаднали от превозното средство, а останалите две са били заклещени между ламарината и дървото. Едно от децата е умряло в линейката по пътя за болницата, а другото по-късно в областната болница във Видин. Другите двама младежи все още са с опасност за живота. Единият е със счупен прешлен на гръбначния стълб, а другият с раздробен таз. Петият се е разминал само с извадена ключица на рамото и е изписан за домашно лечение. Все още няма данни дали тийнейджърите са били употребили алкохол.

Според Георги Стоенелов обаче причината е, че колата е била много мощна и трудна за овладяване. Едното от починалите деца е било в девети, а другото в десети клас. Сега доброволци от селото даряват кръв за ранените деца, до момента са събрани над 8 банки. Едно от загиналите деца е било брат на другото, което все още се бори за живота си. Все още не се знае кога ще е погребението, но със сигурност в същия ден ще бъде обявен траур в Ново село, категоричен е Георги Стоенелов.

Още по темата: Адвокати на пострадали при катастрофа


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 2894222390165001464

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item