stoineff

Кола бомба разтърси Дамаск преди броени минути

Car bomb blast shakes central Damascus
Кола бомба разтърси Дамаск преди минути
Дамаск. Силна експлозия е разтърсила днес центъра на сирийската столица Дамаск, близо до площад „Сабаа Бахрат”предаде АФП.


След взрива над центъра на града се е издигнал гъст дим.  Всички улици към мястото на инцидента са затворени.


Според rt.com става дума за експлодирала кола бомба. Най-малко 31 души са били убити при атентат с кола бомба, извършен в сирийската столица Дамаск, предадоха световните агенции, като се позоваха на опозиционна група.





Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) съобщи, че по-голямата част от загиналите са цивилни, но че сред жертвите има и служители на силите за сигурност.

Атентатът бе извършен близо до централата на управляващата партия Баас и до руското посолство в Дамаск.

Според очевидци и опозиционни активисти мишена на нападението е бил контролно-пропускателен пункт на силите за сигурност в квартал Мазраа.

Сирийската държавна информационна агенция САНА предаде по-рано за голям брой убити и ранени цивилни и за нанесени значителни материални щети при нападението. Тя съобщи, че атентатът е самоубийствен и го приписа на терористи, както властите наричат бунтовниците.

Два минометни снаряда поразиха днес сградата на генералния щаб на сирийските въоръжени сили в самия център на Дамаск, съобщи още СЦНЧП, цитиран от Франс прес. Нападението бе извършено близо три часа след атентата с кола бомба в сирийската столица, посочва БТА.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 6126190384646689150

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item