stoineff

Наркодилъри са обесени днес в Иран

5 дилъри обесени в Иран

Петима мъже, осъдени на смърт за трафик на наркотици, са били обесени днес в затвор в южноиранската провинция Керман, съобщи Франс прес, позовавайки се на иранската информационна агенция Илна.


Осъдените са признати за виновни за пренасяне на повече от тон опиум, посочва Илна. Освен това петимата разполагали с бойно оръжие, уточнява агенцията, цитирайки юридическите власти в провинцията.

По силата на действащото в Иран ислямско законодателство - шериат - убийството, изнасилването, въоръженият грабеж, наркотрафикът и изневярата подлежат на смъртно наказание. Три четвърти от извършваните екзекуции обаче са на наркотрафиканти.

Важен транзитен път за дрогата за Европа и Близкия изток от Афганистан, Иран е и пряка жертва с близо два милиона, по официални данни, наркозависими, включително 400 000 от хероин, при население от 75 милиона души.

ООН и международните правозащитни организации редовно критикуват прилагането на смъртно наказание в Иран, който наред с Китай, Саудитска Арабия и САЩ извършва най-голям брой екзекуции в света.

(БТА)
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 6500174621065110658

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item