stoineff

Сурва в Перник


Двореца на културата в Перник
Двореца на културата в Перник - снощи

За първи път след земетресението на 22 май хората в Перник празнуват истински. Щастието е изписано по лицата им, а тревогите и ежедневието са забравени.


 По улиците се лее вино, цвърчат скари с месо и кебапчета, децата носят балони и ядат захарен памук, близалки и захарни петлета, кукери с тежки звънци и страховити маски и ликове танцуват навсякъде.

Кукери - Сурва в Перник
Кукери в Перник

Хора от цял свят са се събрали за да направят Сурва истински международен карнавал. Тържеството е грандиозно и нищо не може да пресъздаде звука и атмосферата, която цари в града.

Има за всички по нещо, за вярващите, за националистите и патриотите, за млади и стари. Перник е обединен и чановете с величествения си звън, наистина прогониха злото. Прогониха и тъжните, угрижени лица. Кукерите носят надежда, усмивки, позитивизъм у хората. Сребърния звън дава увереност на хората, че българщината я е мило, има я и ще я има хиляди години.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 4288874379568046947

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item