stoineff

Какво знаем и какво не, за диетите

Детити
Салатите съдържат много, витамини, минерали
и фибри, което ги прави подходяща храна почти при
 всички видове диети

Това човек да изглежда добре и да се чувства удобно в кожата си е мечта и желание на всеки човек. Напоследък се забелязва тенденция за засилен интерес и от мъжете към доскоро изцяло дамски процедури като обезкосмяване, епилация, пилинг, дори и подлагане на специални диети. В това разбира се няма нищо лошо, все пак това е в името на добрия ни външен вид и на нашето самочувствие. Но колкото и да са суетни мъжете, в никакъв случай не могат да достигнат жените в тази надпревара.

Жените много по-лично приемат външната си визия и техния най-добър приятел е кантара. Голяма част от дамите се качват на кантара по няколко пъти на ден. За тях думите калории, мазнини, въглехидрати са се превърнали в нарицателно за добрата им външна визия. Сега едва ли има жена, която поне веднъж да не се е подлагала на някаква диета или някакво ограничение на приема на храна. Но всъщност малко хора знаят че диетите са нож с две много остри остриета. От една страна може и да успеете да свалите някакви килограми, но от друга можете да си нанесете непоправими травми на тялото.

При голяма част от хората спазващи диети се получава дори обратния ефект от диетата, вместо да отслабват, след известно време те започват отново да качват килограми. Това се получава защото когато организма е подложен на стресова диета, той започва да трупа „запаси” от мазнини за да може да се справи със стреса. Много е важно при започване на диета да бъдем информирани и да знаем точно какво, и как правим. Поне една седмица преди да пристъпим към същинската диета е важно поетапно да започнем да намаляваме храната, това се прави с цел организма да привикне към по-малки дози храна и след като започнем диетата организма да я понесе по-леко и да не започва да трупа запаси.

Друго изключително важно нещо което трябва да се знае, от всеки смятащ да се подложи на някаква диета е съдържанието на витамини, мазнини и минерали във въпросната диета. Просто няма как да лишите организма си от тези вещества, а ако въпреки това решите да го направите, бъдете сигурни че ефекта ще бъде една голяма нула.

И накрая, може би най-важното нещо – водата. Дали ще се подлагате на диета или не е избор който всеки сам поема за себе си, но водата е нещо което всеки трябва да приема, и то в достатъчно количество за тялото. За всеки здрав човек е препоръчително да се приема около 1,5 – 2 литра вода на ден. Важно е да знаете, че понякога дори и само повишаването на консумацията на вода, може да доведе до сваляне на килограми. 

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Здраве 5540705338235831447

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item