stoineff

Ефективен онлайн маркетинг

online-marketing

Въпросът не е само в това кои инструменти ще изберете да използвате, а и как точно ще ги използвата. За да е успешен вашият онлайн маркетинг трябва да се направи следното:

1. Заинтригувайте хората с полезно съдържание. 


Идеята, която предлагате, трябва да е наистина полезна и да накара хората да я предават и на другите. Това съдържание може да бъде представено под формата на блогове, снимки, форуми или видеоклипове. Съществува един мит за "вирусния маркетинг" - интересно не значи непременно да показвате хора, танцуващи върху капака на автомобил, кихащи панди или как играете Gangnam Style с децата ви. Достатъчно е това, което предлагате на вниманието на хората, да им бъде полезно и интересно. Това би могло да бъде пост в блог, разясняващ ефекта от последните данъчни промени върху бизнеса. Друг вариант е някакво видео във vbox7 или youtube. Или просто връзка към полезна новина, споделена в някоя от социалните мрежи( като фейсбук, twitter и свежо).

2. Бъдете лесно откриваем.


Когато хората търсят нещо в Интернет, те не го правят вече само в Google, a и в Youtube,Vbox,Svejo,Facebook,Twitter,Itunes,Tumblr и т.н. Присъствието ви в тези сайтове увеличава доста шансовете да бъдете лесно откриваем. Уверете се обаче, че социалните сайтове, които използвате, ще бъдат лесно намерени от потребителите.Не да използвате някакви нови социални мрежи, които въобще не са се наложили. Няма да спечелите нищо от това. Сложете линкове към тях или си сложете техни иконки някъде в сайта ви. Потребителите сами могат да допринесат за увеличаването на откриваемостта ви в мрежата чрез специалните букмарк или Share бутони към постовете в блога ви, форума ви или сайта ви.

3. Използвайте призиви за действие.


 Този метод не е достатъчно застъпен в онлайн маркетинга
. След като веднъж вече са дошли в сайта, трябва да ги провокирате към конкретни действия. Бъдете изобретателен и примерно поставете бутон сайта ви да им стане като начална страница или да се абонират за месечния бюлетин, да си свалят нещо или пък да купят нещо. Използвайте тези т.нар. "призиви за действие" след всеки публикуван пост, видеоклип или пък при актуализирането на статуса си.

4. Използвайте разнообразни инструменти. 

Ефектът от едновременната употреба на няколко инструмента е винаги по-голям отколкото на всеки от тях, взех поотделно. Ще напиша тема по-нататък за използване на инструмент, който да актуализира обновяванията на сайта ви в twitter, facebook и още няколко социални мрежи едновременно.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Онлайн бизнес 7987170399840004226

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item