stoineff

В Мадрид протестираха в Алкудия празнувахме

Деца българи - испания
Български деца, празнуват трети март в Алкудия, Испания

"Затуй им пеем песента"

Това е разказа на Мира - приятел и репортер на "Интревю" от Испания. Вижте всички "Задочни репортажи от Испания".

Сега малко срам не срам, трябва да опиша днешният ни празник. Ще почна направо какво да се оправдавам.. плакати нямаше в подкрепа на протестиращите, и консула Мая Стефанова беше там, и тя не каза нищо от трибуната за ситуацията в България. Абе да ви кажа ние си празнувахме все едно „ситуация” няма. Даже и ходейки от компания в компания не чух да се обсъжда нищо/може и да съм пропуснала/.. дано да съм пропуснала, защото иначе излиза , че вие сте си вие, а ние сме се отървали вече. Върха на всичко беше, когато на химна - уточнявам докато пеехме „Мила Родино” познайте: ВДИГАХА СЕ ДВЕ ЗНАМЕНА ЕДНОВРЕМЕННО. Първо беше закачено само едното и после някак си се вдигнаха двете едновременно. За мен обаче това означаваше, че показваме уважение, стана ми много мило.. ние с двете родини пеехме Мила родино. И тази чуждата е по мила с нас от колкото родната с вас.



След като ни поздрави госпожа Стефанова, поздравления на български изказа и кмета на Алкудия, не че каза кой знае какво но беше достатъчно - на чист български: „Честит празник и добре дошли в Алкудия де Креспинс.”

Български деца в Испания

Ще видите много снимки на деца, исках да добиете представа, колко много са те тук. Някой от тях все още не виждали България, пееха за нея. Площада беше пълен с ямурлуци и носии, от всякъде звучеше българска реч. И в центъра на всичко беше една българска учителка Ваня Пенчева /за нея ще напиша нещо специално скоро/ тя е първия човек, който за мен изпълни значението на думата будител. Тя никога няма да си признае заслугите, а и наистина около нея има много прекрасни жени и мъже които я подкрепят, но поне отстрани си личи че тайфуна е тя.
Българи в Испания

Между блоковете загряваха танцьорите, преобличаха се със скороста на светлината хвърчаха носии, ризи, китки и калпаци. Тези хора сърцата им танцуват, раздадоха всичко от себе си за нас днес. За съжаление времето беше малко хладно, цял ден се опитваше да завали и не се събраха очаквания брой гости.Исками се да кажа само две думи и за едно прекрасно младо семейство от Русе - Станимир и Силвена /ще ги видите на снимката където танцуват само двамата/, тя е хореограф и гори в работата си.

Толкова хора танцуваха, пяха, рецитираха за България. За децата ни тя е Рая. Особенно мъниците с един пламък в очите.. май ми беше повече мъчно от колкото празнично.
Иначе на празник, като на празник: ядене, пиене, песни и танци. Само да не бяха тия 3000км.

От Испания: Мира


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 6331605795941554348

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item