stoineff

Почина самозапалилия се във Варна - Пламен Горанов

Самозапалилия се Пламен горанов
Пламен Горанов


 Пламен Горанов на 36 години, който преди няколко дни се самозапали във Варна пред сградата на Община, почина. Това съобщиха от Военноморската болница във Варна.


Пламен е починалоколо 20 часа сноши в специализираната клиника, където бе настанен с над 80 % изгаряния по тялото. Смъртта му е настъпила вследствие на  полиорганна недостатъчност. Доктоли от болницата споделят, че повечето органи са били тежко увредени. До края си младият мъж не е дошъл в съзнание.

Самозапалилия се Пламен Горанов
Пламен Горанов
На 20 февруари сутринта около7.30 ч. сутринта на  Пламен Горанов се поля с бензин и се запали пред  централния вход на общината във Варна. Няколко часа  по-късно съобщиха, че в момента в който се е запалил е изкрещял: "Киро, Киро, днес трябваше да съм в Анталия...".
Пламен Горанов има предвид кмета на Варна.

Минути  след това младия мъж е настанен в клиниката по изгаряния на Военноморската болница във Варна с над 80% изгаряния по цялото тяло. Още при приемането му лекарите оцениха шансовете му да оцелее като минимални.

Ден след като Пламен "пламна" от информация на "Дневник“ стана ясно, че служител на общинската администрация във Варна е "прибрал" (по формулировката на прокуратурата) от мястото на сазмозапалването, плакат. От неговото съдържание категорично става ясно, че Пламен е искал оставката на кмета на Варна Кирил Йорданов. Друга версия за инцидента е, че Пламен се е самозапалил в знак на протест срещу икономическата групировка ТИМ, която се свързва с кмета на града и има влияние върху цялата морска столица.

Независимо от информацията за мотивите, заради които Пламен е прибегнал до крайната форма на протеста си, в петък, 22 февруари, Йорданов заяви, че няма да подаде оставка, докато разследването не установи негово "виновно поведение", свързано със смъртта на Горанов.

Трагичният случай обаче продължава да е забулен в много неизвестни. И до този момент не е ясно защо Пламен Горанов се е самозапалил в 7.30 сутринта на 20 февруари, след като в плаката си е поставел ултиматум, изтичащ едва в 17 ч. същия ден.

Не е ясно също дали в момента на запалването около Пламен е имало и други хора. Според един от свидетелите той е бил съпровождан от друг мъж.

Младият мъж не е бил зависим от алкохол или наркотици, бил е жизнерадостен, любител на природата, имал е работа. В момента на трагичния случай не е бил под влияние на някакви вещества, сочат медицинските данни. Паметта на Пламен Горанов ще бъде почетена в София в 18.30 часа на езерото "Ариана" в Борисовата градина.

Междувременно стана ясно, че 53-годишният Венцислав Василев, който миналата седмица се самозапали в Раднево, е изпаднал в клинична смърт по време на операция. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на болница "Свети Георги" в Пловдив с уточнението, че лекарите са започнали реанимация на пациента.

Василев се самозапали в сградата на община Раднева на 26 февруари и получи 75% изгаряния. Мъжът трябваше да бъде опериран още на следващия ден, но интервенцията беше отложена заради усложнение в белите му дробове.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 4927679802725974204

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item