stoineff

Смъртта на Березовски е повече от съмнителна твърдят експерти

Березовски Смърт. От каво почина Березовски
Адвокатът на Березовски заяви, че става дума за самоубийство, но близки на олигарха опровергаха
информацията и считат, че е убит. Снимка - Ройтерс

Смъртта на Березовски е повече от съмнителна твърдят експерти и анализатори. Никой обаче не смее да заяви категорично все още, че е убит. 

 Към момента  криминалистите от британската полиция са  в дома на олигарха, където в събота беше открито  тялото на руският бизнесмен.

Според АФП  „Специално обучени полицаи, включително следователи от отдела за ядрени, радиологични, биологични и химически изследвания, са на място, за да проведат разследване”, се казва в комюнике на полицията.

Тялото на Березовски все още се намира в къщата му в град Аскот. Полицията започна разследване, след като обяви причините за смъртта му като необясними.

Борис Березовски е смятал, че „животът му вече няма смисъл”. Това е заявил самият той в неофициален разговор с руски журналист от „Форбс.ру” в петък вечерта, предаде АФП.

„Животът ми вече няма смисъл. Нямам желание да се занимавам с политика. Не знам какво да правя. На 67 години съм и не знам какво трябва да правя оттук нататък”, заявил е Березовски няколко часа преди смъртта си пред руски журналист в неофициален и незаписан разговор.

Журналистът е обещал да не публикува интервюто, но е променил решението си след смъртта на бившия сив кардинал на Кремъл, който бе в опозиция на настоящия президент на Русия Владимир Путин.

По-рано адвокатът на руския бизнесмен съобщи, че клиентът му се е самоубил, но твърдението бе опровергано от приятел на семейството на Березовски.

Полицията разследва обстоятелствата около внезапната и „необяснима” смърт на руския олигарх Борис Березовски, след като бодигардът му го е намерил в къщата му в Аскот в 15:20 часа в събота, съобщава „Дейли телеграф”.

Приятели на Березовски смятат, че той е бил „сломен” от загубата на 3 милиарда лири от правни действия от страна на бившия му бизнес партньор Роман Абрамович.


Въпреки 13-годишната му битка с Кремъл и няколко преживени опита за убийство, сега се смята, че може би руският магнат сам е отнел живота си в състояние на тежка депресия.

Внезапната смърт на Березовски със сигурност ще повдигне съмнения, че по-тъмни мотиви стоят зад смъртта му.Когато линейката е пристигнала вчера в дома на руския богаташ Борис Березовски край Лондон, той бил вече мъртъв и не са били правени опити за реанимация, съобщава "Сънди телеграф", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Тялото на Борис Березовски без признаци на живот е било намерено от телохранител в една от баните в къщата на олигарха в лондонското предградие Аскот, пише вестникът. Дежурният в службата за бърза помощ е получил обаждането в 15.18 ч. местно време и след пристигането си, лекарите само констатирали смъртта на Березовски.

Полицейските специалисти по атомни, радиоактивни, биологични и химични вещества) обявиха днес, че "не са намерили нищо подозрително" в къщата в Аскот, югозападно от Лондон, където в събота вечерта бе открито тялото на руския милиардер Борис Березовски.

"Следователите по АРБХ не са открили нищо подозрително в дома (на Березовски) и сега водим обичайно разследване", се посочва в комюнике на полицията.

"В светлината на заключенията на специалните агенти, които търсеха АРБХ като предохранителна мярка, по-голямата част от полицейския кордон, който бе поставен около имението, бе вдигнат", обяви Саймън Баудън, оглавяващ местната полиция.

Има обаче някои въпросителни, посочва ИТАР-ТАСС, тъй като се появиха информации, че медицински екип се е опитвал да реанимира 67-годишният руски олигарх. Например лорд Бел, който е поддържал приятелски отношения с руснака, твърди пред "Сънди телеграф", че е била извикана бърза помощ, но Березовски не е бил върнат към живота.

Освен това няколко британски медии съобщават, че бизнесменът е бил намерен в банята от охранителя в 11 часа, който час се споменава за час на смъртта. Но не е ясно какво е станало в продължение на следващите повече от четири часа до обаждането в службата за спешна медицинска помощ.

След смъртта на руския олигарх в изгнание Борис Березовски РИА Новости пусна крилати фрази, произнесени от него приживе, съобщава БГНЕС. Ето някои по-любопитни от тях.


"Никога не съм правил милиони, нито десетки милиони. Правя само милиарди."

"Във Великобритания в най-близко време може да бъде основан профсъюз на бизнесмените, напуснали Русия."

"Критикуват ме, че си седя в топлия кабинет в Лондон, а призовавам хората да излязат на улицата. Да не смятате, че е толкова лесно? Я. опитайте сами!"

"Няма неразрешими проблеми - има неприятни решения."

"С пари може да се купи всичко: любов, дружба, здраве. Който каже, че това не е вярно, ще го заплюя в лицето."

"Политиците са наемните работници на предприемачите."

"Стой си тихо и кради! Тогава всичко ще върви по мед и масло!"

"Не трябва да се приватизира заводът, трябва да се приватизира неговият директор!"

"Капиталът наема на работа властта. Формата на наемане се нарича "избори"."
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 2918332628353080453

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item