stoineff

Чалга - поведението


Love Story

Напоследък из Интернет се въртят клипове с главно действащо лице Мишо Шамара. На един от тях има събрание и той опитва да извика към трибуната някаква обида, но охрана бързо му свива сармите. Мишо млъква, след което прошепва към телефона си “Secret Service”. Убеден съм, че вече го е изпратил насам-натам ,представяйки се за политическа или друг вид “жертва”.

Не му е за пръв път. Преди време гостуваше при Слави Трифонов по повод проблеми с полицията, която “безсрамно” е свършила работата си и му е попречила да нарушава обществения ред. В тази връзка всеки нормален гражданин би благодарил, но не и самозваната “звезда” – нали много обича да го играе гангстер или друг ефектен образ, чиято цел е да събуди интерес към отдавна умрялата му кариера.

На участието си при Слави Трифонов Мишо не беше сам. С него дойде някакъв човек, представен като Сарафа – вероятно кандидат за слава. Забележете прякора – отново препратка към чейндж, гангстери, мутри и други подобни. Текстовете им също разказват за мафия, ланци, престъпления … Внушението: “Такъв е животът”. А всъщност опитват да ни убедят, че трябва да е такъв. В крайна сметка те си знаят само едно и ако не е то, не могат да правят “изкуството си”. Накъде без гангстери и наркотици? Как си ги представяте да пеят за цветя и слънце?

Точно тези хора сега опитват да яхнат протестите и викат срещу “мутрите във властта”. Представяте ли си наглост?! Hали уж бяха с тях!

Срещу кой викат? Не срещу ТИМ, които са от Варна и на място ще ги блъскат по главите. По-лесно е да обиждат Бойко Борисов, защото е далече. Как ли не го нарекоха? Изредиха целия си арсенал от вулгарности – на техния език това означава да са “истински”. Явно не могат да си преставят, че съществуват “глупости” като култура и възпитание. А колко са истински, може да разберете, ако си зададете въпроса “Кой плати на тези хора”, понеже те отдавна са заявили, че за тях всичко е пари – вижте им текстовете и ще се убедите. В началото на протестите никакви ги нямаше, обаче после някой се намеси финансово и ги изкара на улицата.

Да трупаш слава на чужд гръб е стар номер, но в случая нещата са по-различни. Не само защото присъствието на такива пропаднали типове отблъсква хората от протестите. Колко от вас биха се отъждествили с мишовци, шамари и сарафи? Колко от вас биха седнали на обикновен разговор с него, търпейки махленските му бълвочи?

По-важно е дали искате такива да са пример за вашите деца. Мислех, че поне сред тийнейджърите е популярен, но говорих с доста такива покрай последните му изцепки и се оказа, че нито музиката, нито като човек го харесват. Mоже да мине за естествен подбор – лошото си е лошо и тийнейджърите отказват да го слушат. Вследствие на това кариерата на Биг Ша отдавна е в “девета глуха”. Tой го вижда и всячески опитва да я възроди чрез нестандартни методи. Протестите са удобни за целта. Не може да има по-добър повод за псувни, крясъци, обиди. Тийнейджъpите виждат как по стечение на обстоятелствата има и много възрастни около Мишо, което лесно ще им подскаже, че това е “нормалният свят”. Харесва ли ви идеята? Hе ми се мисли за последствията.

На един от клиповете Биг Ша опитва да го играе “обединител на нацията”. Приближава към телефона и казва “Трябва да се обединим за да ги изметем!” Ако подозираше колко фалшиво прозвуча този призив точно от него, едва ли щеше да го направи. Скоро не бях виждал нещо толкова лицемерно. Говорим за човека, който определя като “боклуци” възпитаните хора, защото “не били истински”. Същият е готов на всякакви простотии за пари или да привлече погледите към незначителната си персона.

Забравете за секунда политическите пристрастия и това, че може да сте от хората, които недолюбват Бойко Борисов! Кажете честно: не ви ли се догади от поведението на този мръcен човек? Нима не е това чалга-поведението, обвинявано за изпростяването на нацията? Чалгаджия по душа – думите сами дойдоха, докато наблюдавах изцепките на Биг Ша и си припомних други неща, с които е известен. Отвратително!

Сега видях видео с телевизионно участие на Мишо Шамара. До него седи не кой да е, a Слави Бинев. Какво да говорим повече? Cъщият е участник във всички мутренски събития още от 90-те години. От клипа се вижда, че именно той стои зад Мишо Шамара. Какво стана в студиото? Дори аз се изненадах. Биг Ша даде воля на фантазиите си и когато водещите попитаха дали случайно не прекалява, той започна на тях да им крещи. Помислих, че ще скочи да ги бие. Ето това очаква държавата, ако тези хора дойдат на власт. Tогава вече никой няма да ви спаси от заплахи и терор. Hе признават правото ви да мислите, а искат да ви набият в главите какво, как и защо.

Отделно са интервютата на Мишо Шамара за E-vestnik.bg, чийто собственик е Алексей Петров. Ако и това не ви убеди, че мутрите се готвят за властта, значи няма спасение. Стане ли факт, тогава свободата на словото ще е най-малкият ви проблем.Вещица


Стъпка по стъпка


Ангели


Хубав изглед


related

чалгаджия 5973302562566495876

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item