stoineff

Високоскоростни влакове във Великобритания

High Speed 2 Action Alliance (HS2AA)
Дали Великобритания ще продължи проекта за строежа на високоскоростни трасета за влакове?

Дали високоскоростните влакове и линии за тях, ще продължат да се строят във Великобритания -  ще реши британския съд.

 "Това е голяма победа за високоскоростните влакове  HS2 и бъдещето на Великобритания." Съдът трябва категорично даде зелена светлина на правителството да продължи без забавяне   за изграждането на високоскоростна железопътна линия от Лондон до Бирмингам,  Манчестър и Лийдс, това искат от правителството на Великобритания.

Британския съд отхвърли девет от 10 искания, които включват обвинения срещу начина, по който проектът е преминал през парламент и предполагаеми нарушения на ЕС в областта на околната среда и Директивата за местообитанията.

17 000 души ще бъдат засегнати от строежа на високоскоростното трасе, което ще мине през имотите им. Според адвокати на потърпевшите, компенсациите са неадекватни.

Проектът насочен към намаляване на времето за пътуване, ще облекчи пренаселеността и ще засили регионалния бизнес.

Разстоянието между Лондон и Бирмингам ще отнема по-малко от час при средна скорост от порядъка на 360 км/час.

Преди да се стигне до приемането му обаче проектът срещна силна съпротива от страна на екоорганизации, които твърдят, че предвиденият маршрут минава през местности с красива природа и ще навреди на околната среда. Грийнинг обаче контрира, че строителните планове ще бъдат преработени и ще включват повече километри тунели в сравнение с първоначалните предвиждания.

Опозицията пък критикува посочените от правителството суми, според които целият проект ще струва 32 млрд. лири, а ползите от него се оценяват на 47 млрд. лири. Само първият етап се оценява на 16,5 млрд. лири (19,8 млрд. евро)
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Технологии 3240923788036648981

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item