stoineff

Интервюто на Карбовски с Румен Овчаров

Карбовски - овчаров интервю

Аз съм готов да бъде част от проблема. Мен не са преставали да ме разследват последните 6-7 години - от момента, в който разкрих далавери в енергетиката. 

Аз съм чист пред себе си. Аз взех от енергетиката отговорност и професионализъм. Не съм милионер, всичките ми пари са декларирани. Имам два имота, за много учудване на много хора. Живея не бедно, но не в никакъв случай, по който някои се опитват да ме опишат. Това заяви в “Предаването на Карбовски” по TV7 Румен Овчаров.

“Господин Карбовски, вие сте единственият журналист от медия, в която се споменава моето име и после ме каните да опровергая казаното. Вашият ръководител Бареков не си позволи да направи това нито веднъж”, каза още в началото на разговора Овчаров.

“Аз съм с външна продукция”, застрахова се Карбовски.

Овчаров заяви, “секретните” документи, които развявал Стефан Гамизов по негов адрес, не са нито тайни, нито скрити. “Ще ви кажа как тези неща са били “страхотно скрити”. Вижте имената на Евгени Ангелов, на Дилян Добрев – тогава председател на Борда на директорите на БЕХ, а сега изненадан от фактите”, коментира Овчаров.

Той бе категоричен, че не може един човек да управлява едно дружество, да подписва отчета му, а година и половина след това да се “изненадва” от цифрите, които са публикувани.

Бившият министър от кабинета “Станишев” бе категоричен, че в качеството си на такъв е изпълнявал всички искания, съобразно законите в страната. “Това са залози, които влизат в сила, само ако не се изпълни самото плащане. А НЕК продължава да си плаща. Въпросът е държавата има ли полза от този договор. Този договор е един от най-тежките за страната”, подчерта Овчаров.

Той допълни, че в ситуация, при която президентът назначавал свои приятели за зам.-министри, а сега и министри, въпросите към него го поставяли в “неудобна ситуация”. “Точно когато унищожиха бизнеса, три пъти проверяваха МИЕТ и установиха, че няма нито един договор, облагодетелстващ този или онзи”, подчерта ексминистърът.

“Аз правя така, че да строим централа, която е алтернатива на “Белене”, подобна глупост може да се роди в главата на човек (визира Гамизов, б.р.), който и представа си няма за какво иде реч”.

“Аз съм се уморил да бъда лош пророк. През 98 г., когато Костов си водеше измислената война с “Газпром”, го предупредих, че Русия ще си направи “Син поток” с нашите транзитни такси”. През 2004 г. предупредих Шулева за ЕРП-тата. И тя не ме чу. Не ме чу и Бойко Борисов. И ето – сега хаосът в електроенергийната система в България е ужасен. Прилича на банковия хаос, при който едни “Калинки” нагазиха банковата система.”, коментира Овчаров.

“Влязох в политиката на инат. Аз повече в политиката на инат няма да стоя. Ще стоя там, ако имам подкрепата на партията си за политиката, която сме провеждали в сферата на енергетиката”, заяви политическите си амбиции Румен Овчаров.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

оПозиции 8630766824390961368

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item