stoineff

Какви са версиите за отвличането на Лара

Къщата на Брендо, пред която е отвлечена дъщеря му
Снимка БГНЕС - Паяк вдигна колата, която е трябвало да
закара дъщерята на Брендо на училище

Отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо е новина номер едно днес по всички медии.

"Този, който нарече Евелин Банев – “кокаинов крал”, да отговаря за отвличането на дъщеря му. Защото аз твърдя, че това предизвика до голяма степен случилото се днес. Това са думите, които каза адвокатът на Евелин Банев – Брендо – Ина Лулчева в интервю за bTV часове, след като 10-годишната дъщеря на подзащитния й – Лара бе отвлечена от трима маскирани и въоръжени мъже в столичния квартал “Бояна”.

Огледът край къщата на Брендо, пред която тази сутрин  маскираните отвлякоха 10-годишната му дъщеря Лара, приключи.

Около 12:00 часа  колата, с която детето е  трябвало да замине на училище, е  вдигната с паяк на полицията.

Следствените власти ще да изземат и записите от охранителните камери около дома на Брендо, както и записите от други камери в района, вероятно включително и от тези, около дома на Таки, който се намира на същата улица.

Към този момент е ясно, че черният джип BMW X5, в който е качено детето е с крадени номера.

По непотвърдена информация похитителите са носели със себе си автомати, но са стреляли по шофьора Борислав Цанев с пистолет "Макаров".

При отвличането беше ранен охранителя на детето 36-годишният Борислав Ценов, който беше закаран във ВМА с две огнестрелни рани и опериран.

Цветан Цветанов нарече Брендо "Кокаинов крал" след ареста му в Созопол на 16 май 2012 г. при акция “Кокаинови крале”. След това с европейски заповеди за арест Банев беше искан за екстрадиране за Италия и Румъния. В момента Евелин Банев е в италиански арест, а адвокат Лулчева сподели, че е говорила с него за последно миналия месец.

Версии за отвличането на дъщерята на Брендо:


Според БНТ три са версиите за похищението на 10-годишната Лара Банева, по които полицията работи. Според една от версиите  именно Брендо е поръчал отвличането с искане да бъде освободен от затвора и да се върне в България. Друга версия е отвличането да е опит за сплашване на Евелин Банев, да не издава информация, свързана с делото за международен наркотрафик в Италия. Третата версия са стари задължения на Брендо. Адвокат Ина Лулчева обаче твърди, че Банев не е бил заплашван: ”Той не е споделял с мен, а и майката на детето – Моника не е споделяла да са заплашвани. Шок бе това, което чухме днес. Вариантите са пари или някакво лично изнудване спрямо него. Аз не съм разговаряла с Евелин Банев. Не сме имали повод да смятаме, че той може да бъде изнудван лично.”

Според Лулчева, когато се твърди, че някой се занимава с тонове наркотици и “държи контрабандата с наркотици в цяла Европа и в половината свят”, естествено, че се предполага, че той разполага с милиарди, които могат да бъдат взети чрез детето му. “Искам обаче да кажа изрично, че никога Евелин Банев не е имал обвинение за наркотрафик в България. Когато става дума за детето ти, могат да те изнудват за всичко”, уточни адвокат Лулчева.

В средата на февруари Софийски градски съд осъди Евелин Банев – Брендо на 7 г. и половина затвор. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 г. затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор. Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лв., колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари. Ина Лулчева обаче каза, че ще обжалва присъдата пред Софийския апелативен съд.

Ина Люлчева съобщи, че и в Италия Евелин Банев ще се бори да докаже, че не е виновен: “Той твърди, че не е извършил нищо и ще се бори, че не е виновен. И в момента делото там трябва да върви. Но той няма никакво намерение да се признава за виновен, защото това е становището и на италианските адвокати, че няма никакви данни за участието му в тази група.”
ГДБОП отказват да коментират по какви версии се работи за отвличането.
Официално съобщение на МВР по случая е от рано тази сутрин, което гласи:
"Столичната дирекция на вътрешните работи издирва 10-годишно момиче.
Сигнал на тел. 112 за отвлеченото дете е подаден тази сутрин към 7.33 часа. По първоначални данни престъплението е извършено в района на ул. "Пушкин" в кв. "Бояна". 10-годишното момиче е пътувало в лек автомобил, шофиран от 36-годишен мъж. Трима маскирани с джип препречили пътя на колата и стреляли срещу водача. Той е откаран в болница. Извършен е оглед на място, предприети са всички оперативни и издирвателни действия за установяване на местонахождението на детето. Блокирани са изходните и входни артерии към София."


+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

София 76051494143039001

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item