stoineff

Плевнелиев: Служебният кабинет ще има трима вицепремиери

Росен Плевнелиев

София. Служебният кабинет ще има трима вицепремиери. Това обяви президентът Росен Плевнелиев след като ДПС върна третия мандат за съставяне на правителство.

Единият ще е икономически, другият социален, а третият по еврофондовете.

Финансовият министър не трябва да бъде вицепремиер, защото неговата работа е да казва "не". Необходим е друг вицепремиер, който да наблюдава икономиката, който да казва "да", посочи държавният глава.

Министърът на вътрешните работи, според Плевнелиев, също не бива да е вицепремиер. По думите му вторият вице трябва да е ангажиран със социалната сфера. Затова най-подходящ е министърът на социалната политика, каза Плевнелиев.

Третият заместник министър-председател трябва да е човек, който да работи с европейските фондове, уточни президентът.

Към всяко министерство ще има работещ обществен съвет, увери Плевнелиев, като подчерта, че това се прави в съответствие с исканията на протестиращите.

Президентът посочи, че най-ранната възможна дата за разпускане на парламента и за назначаване на служебното правителство е 13 март. Той обаче не изключи някои от министрите да станат ясни преди тази дата.

След всички кръгове на консултации накрая господин Костов поиска властта, веднага след което господин Сидеров декларира, че ще излезе на въоръжена борба. Не ни трябва това в този момент на нестабилност за България. Въпреки това за четвърти път вчера проведох разговори с господин Костов и с лидерите на големите парламентарни групи, които отхвърлиха всякаква възможност да подкрепят предложението му, обясни държавният глава.

Ще продължаваме да организираме срещи, дебати и да анализираме исканията на хората, каза президентът. Някои на консултациите на обществения съвет си тръгнаха, но други имаха много конструктивни предложения. Има два начина техните искания да бъдат чути - единият е чрез политически партии. Вторият вариант е чрез отварянето на институциите към гражданите. Елате с работещи решения, с прагматичен подход, а не с декларации и след това да напуснем. Нека да разделим решенията на краткосрочни и дългосрочни, на изпълними и неизпълними, каза още Росен Плевнелиев.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 2726483835010646897

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item