stoineff

Делото Лечков се отлага за неопределено време

Йордан лечков дело

По делото "Лечков" още две вещи лица отказаха да направят експертиза и доведоха до недоумение Апелативния съд в Пловдив.


Съдия Евдокия Камалова, която ръководи състава запита: "Каква е причината? Натиск ли ви е оказан". "Защо цял месец държахте делото, а сега изведнъж се решихте, че не можете. Това не говори добре за вас", продължи пък съдия Веселина Симеонова.

Никола Кърновски главен инженер на "Напоителни системи" в Пловдиви и инж. Румяна Кирова поискаха имената им да бъдат заличени, поради некомпетентност да пресметнат колко е инертния материал изгребан в сливенското село Тополчане по разпореждане на тогавашния кмет Йордан Лечков. На първа инстанция Старозагорския съд го осъди на 3 г. условно и без право да заема държавни и ощински постове в продължение на 3 г. Бившият футболист обжалва в Пловдив и за пореден път вчера делото се отложи. Лечков и адвоката му не се явиха, тъй като били призовани в Бургаския апелативен съд.

Преди това професор от Университета по архитектура и строителство е отказал да бъде вещо лице по делото, както и специалист от "Басейнова дирекция" в Пловдив.

"Помислете само защо се оттеглят", заяви прокурор Симона Генова, намеквайки за натиск върху екпертите. По този начин делото не може да стартира и давностният срок тече.

Кемалова прекрати заседанието, но не насрочи ново, "предвид затруднението в намирането на специалисти".
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 5630815068528995501

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item