stoineff

Грешка в превода обяви война между Северна и Южна Корея

Война Северна корея и САЩ
Въпреки, че реално война все още не е обявена, положението в региона е изключително напрегнато

Явно е, че световните агенции бързат да предадат случващото се из света. Тази нощ обаче поради "грешка в превода" световните агенции съобщиха, че Северна Корея е обявила война на Южна Корея.


Преведеното грешно съобщение на Пхенян :
„Считано от сега, междукорейските отношения са в състояние на война и всички въпроси между двете Кореи ще се решават според протокола във военно време”, съобщи Пхенян в съвместно изявление на всички правителствени институции и организации.
обиколи света за броени минути.

В оригнала се казва, че КНДР ще действа "по законите във военно време", което уточни РИА новости в свое специално уточнение по темата.

Все пак напрежението в района остава да бъде сериозно.


Състоянието на неопределеност на Корейския полуостров, което не може да се определи нито като война, нито като мир, достигна до своя край, се казва в съвместното изявление на „партията, министерствата и други ведомства” на КНДР, прочетено в ефира на местната телевизия.

„Ситуацията на Корейския полуостров, явяваща се нито мир, нито война, приключи”, цитира изявлението на севернокорейските власти южнокорейската информационна агенция Ренхап. Засега няма официален отговор от страна на Сеул.

Де юре двете Кореи винаги са били във война, защото Корейската война от 1950-1953 г. приключва с примирие, а не с мирен договор.

По рано в петък севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се проведе подготовка за нанасяне на ракетни удари по континенталните части на САЩ, американски военни бази в Тихия океан, както и по Южна Корея.

Нареждането бе дадено на извънредна среща с висшите севернокорейски армейски командири. Ким Чен Ун каза, че това е директен отговор на използването по време на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея на американските стелт-бомбардировачи „Б-2”, които могат да носят ядрено оръжие.

В случай на „безразсъдна американска провокация севернокорейските сили трябва да нанесат безжалостни удари по континенталните територии на САЩ, военните бази в Тихия океан, включително на Хаваите и Гуам, както и по Южна Корея”, подчерта той.

За плановете на Пхенян става ясно от фотоматериали, публикувани на сайта на севернокорейската държавна информационна агенция.
Севернокорейските военни планират да нанесат и удари по цели в щата Тексас.

Севернокорейската агенция публикува фотографии на лидера Ким Чен Ун по време на съвещание с военни в един от командните пунктове. На заден план се вижда карта с надпис „План за удар по континенталната част на САЩ”. На картата са обозначени целите на ракетните удари.

По същото време хиляди жители на севернокорейската столица взеха участие в демонстрация в подкрепа на лидера на страната Ким Чен Ун. Участниците в акцията, която продължи около 90 минути, скандираха: „Смърт на американските империалисти!” и „Ще унищожим американските агресори!”.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 6266031411737936964

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item