stoineff

3 - ма загинали и над 144 - ма ранени в Бостънския маратон

Бостън взривове - последни новини

Последни новини  от Бостън. Броят на пострадалите в резултат на двете експлозии по време на Международния маратон в Бостън достигна 144 души, съобщи Си Ен Ен.


Официално се съобщава за трима загинали. Състоянието на 17 пострадали се оценява като критично.



Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди смъртоносните бомбени нападения на Бостънския маратон, където убитите станаха трима, включително 8-годишно дете,, а ранените са над 130, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС. ФБР оглави разследването на нападението.

"Тази проява на насилие е толкова по-ужасяваща, защото се случва на проява, известна с това, че събира хора от цял свят в дух на спортсменство и хармония", заяви Бан.

Над 26 000 бегачи от десетки страни участваха в най-стария градски маратон в света, който се организира от 1897 г.

"Искам да поднеса най-дълбоките си съболезнования на семействата на жертвите и да пожелая на ранените скорошно възстановяване", заяви Бан по време на заседание на ООН в памет на геноцида в Руанда.

Британският външен министър Уилям Хейг заяви, че е шокиран от станалото. "Мислите ми са с всички пострадали и хората, които очакват новини", написа Хейг в Twitter акаунта си
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 69758675255610635

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item