stoineff

Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, има вина за тежка катастрофа

Загиналия Мирослав Пашов
Загиналият Мирослав Пашов

Димитър Петров, съпруг на бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова, единствен има вина за тежката катастрофа от 14 август 2010 г., при която загина 41-годишният бургазлия Мирослав Пашов, баща на две деца.


Това става ясно от постановление на прокуратурата, с което наказателното производство срещу друг водач - Христо Йорданов от Ямбол, е прекратено.

След влизане в сила на постановлението предстои внасяне на делото с обвинителен акт в съда срещу Димитър Петров, казаха от Окръжна прокуратура - Бургас.

На 14 август 2010 г. близо до местността "Пода" на южния изход от Бургас 49-годишният Димитър Петров при опит да изпревари фиат с ямболска регистрация навлиза в насрещното платно и удря челно шкода, управлявана от 41-годишния Мирослав Пашов, който издъхва от раните си.

През декември 2010 г., след приключване на първата автотехническа експертиза, като обвиняеми са привлечени двама - Димитър Петров и водачът на ямболската кола Христо Йорданов като съпричинител на инцидента.
След това е изготвена втора, петорна експертиза. Според специалистите допирът между форда на Петрови и фиата е минимален и не е това причината колата на Димитър Петров да навлезе в насрещното движение.

Въз основа на това становище прокуроркатаа издаде постановление за частично прекратяване на наказателното производство спрямо Йорданов. Защитата на Петров обаче го обжалва пред съда, който пък намери, че Йорданов има участие в инцидента.
Разследването е продължило относително дълъг период от време, поради наличието на фактическа и правна сложност и необходимост от извършване на множество действия - разпити, експертизи в това число повторна петорна автотехническа експертиза, обясниха от държавното обвинение
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 828410402196462293

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item