stoineff

Прокуратурата: Цветан Цветанов е извършил престъпление

Прокуратурата подготви обвинение за Цветан Цветанов


Цацаров чака само да минат изборите, за да падне имунитетът на Цв.Цв.

Днес, 30.04.2013г., Софийска градска прокуратура издаде постановление за спиране на наказателното производство по делото, образувано и водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров за престъпления по чл.387 от НК /срещу Кацаров и по чл.311 от НК/ и срещу Радко Димитров по чл.287а от НК.

 Основанието за спиране е, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл.285 във вр. с чл.387 ал.2 от НК от Цветан Цветанов. Същият, в качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК. Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по чл.34а ал.1 т.1 от ЗСРС да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС.

Наказателното производство е спряно на основание чл.25 т.3 от НПК, тъй като към настоящия момент Цветан Цветанов, в качеството му на регистриран кандидат за народен представител, притежава неприкосновеност /имунитет/ за наказателно преследване по силата на чл.103 от Изборния кодекс. В кодекса не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител.

След обявяване по реда на чл.260 от Изборния кодекс от Централната избирателна комисия на резултатите от гласуването, прокуратурата ще прецени дали е отпаднал имунитета на г-н Цветанов, или са налице основания главният прокурор на Република България да отправи искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване.

Цветан Цветанов е зам.-председател на партия ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. Водач е на листи на партията в два избирателни района - в Благоевград и във Велико Търново. Когато миналия четвъртък Мирослав Найденов заяви, че Цветанов е подслушвал и подслушва министри, президента, депутати, същия ден бе изключен от партията.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 6999615579691187218

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item