stoineff

Как се стриже данъкоплатец? Медийни войни!

Кой стриже овцете
Данъкоплатец

Кой закла кокошката, която носи златни яйца? Казано по друг начин: Защо не храните овцата, която доите


Публична тайна е, че българския данъкоплатец се използва за да даде гласа си, за поредните, които да паразитират на негов гръб. С шумотевиците около подслушванията на Цецо и неадекватните изказвания на Борисов по случая, с компроматите, които хвърчат отвсякъде никой не показва борбата за контрола и манипулация върху обществото (телевизора).

 Международната агенция “Фич” повдигна завесата, за да може овцата да има малко повечко информация и демократично да избере ръката, която да я пипа по вимето.  Та въпросната агенция обяви,  че към октомври 2012 г. 87 % от парите на Българския енергиен холдинг са в банката на Цветан Василев. В БЕХ са всички големи държавни енергийни компании като АЕЦ “Козлодуй”, НЕК, ТЕЦ “Марица изток 2″. По данни на “Фич” към края на септември парите на БЕХ са били около 717 млн. лева, тоест депозитът й в КТБ тогава е възлизал на около 624 милиона лева.

Международната агенция дори отчете като риск "слабата диверсификация" на паричните средства на холдинга - 87% в една банка. БЕХ запази мълчание по темата, но продължи намеренията си да търси заем за поне 500 млн. лева.

За да потвърди информацията на “Фич”, а и защото Цветан Василев, изрази в едно интервю пред австрийския в. „Дер Шандарт“ мнението си за Плевнелиев и олигархията, Марин Райков съобщи днес, че 54% от парите на държавните фирми са депозирани в една банка (като уточни, че няма право да споменава името и, да сме се били сещали сами ... та вие се сещайте...)


Веднага Райков свика комисия и създаде нови правила за депозирането на парите на държавните фирми (вчера бяха публикувани на сайта на министерството). Те още не са приети, но се очаква да бъдат приети до 14 дни.

Правилата са изготвени от работна група, сформирана от Райков седмица, след като стана премиер, а той лично оглави работната група.

Те предвиждат търговските дружества с над 50 на сто държавно да държат в една банка до 25% от парите си, а изборът на кредитна или финансова институция ще се извършва на база на представени оферти от най-малко пет институции. Правилата ще са задължителни за всички държавни фирми.

Фирмите имат срок от 6 месеца, за да пренасочат парите си към различни банки, ако държат в една банка повече от 25% от средствата си.

Така скоростното създаване на работната група (един ден след медийната престрелка между Цветан Василев, „Икономедия" - Иво Прокопиев - Райков, Плевнелиев) остави отново дъх на нечистоплътност у страничния наблюдател и търсене на реванш.

Разбира се по - досетливите веднага могат да свържат КТБ с с Делян Пеевски - ДПС - ТВ7 - и доста медийни групи. Оказва се, че с държавни пари (наши на овците данъкоплатци), се финансират медии близки до власта и обслужващи интересите им.. Трябва да бъдем обективни като уточним, че схемата е разработена и приложена за първи път от тройната коалиция, но ГЕРБ дойде с претенции за нейна алтернатива, а не продължение.

На 16 април международната агенция Moody's свали перспективата по рейтинга на Корпоративна търговска банка до негативен и понижи оценката й за финансова стабилност, като аргументите за това бяха посочени рискът, който генерира бързата кредитна експанзия, скромните капиталови буфери в сравнение с тези на конкурентите и намаляваща доходност.

Затова и не се чудете на турските сериали по телевизията и подборните новини, които ви сервират, медиите нямат за цел да ви информират, образоват, култивират, те са част от манипулацията, те са ръката, която държи ножиците ...

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 655771483173547784

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item