stoineff

Две деца от град Елена са отнети от родителите им

Две момчета от елена тормозени от баща сиДве момчета на 10 и 13 години от град Елена са отнети от родителите им и поставени под полицейска закрила заради системен тормоз от страна на баща им пияница, съобщи "24 часа".

Мярката била предприета, след като таткото Сава Георгиев спукал главата на по-голямото момче с метална щипка за кебапчета.

В неделя вечерта ромът, който системно злоупотребявал с алкохол, се прибрал в дома си в град Елена солидно почерпен. Той вдигнал скандал и се нахвърлил да бие големия си син Ивелин. Замахнал с металния предмет и цапардосал момчето по главата. Рукнала кръв, но родителите не потърсили лекарска помощ.

На следващия ден Ивелин, който е седмокласник в гимназията "Иван Момчилов", отишъл на училище и класния му ръководител забелязал раната. Момчето било отведено в лекарския кабинет за преглед. Педагозите уведомили полицията, общинската администрация и отдела за закрила на детето в балканския град. Пострадалото момче е прегледано от хирург и му е оказана първа медицинска помощ.

Оказало се, че още на 12-ти април директорката на училище "Иван Момчилов" е сигнализирала социалните служби за това, че Ивелин често не идва в клас и по него има белези от бой. Ден по-рано съмнения, че ученик е системно малтретиран, изказала и шефката на начално училище "Иларион Макариополски", където учи по-малкия брат Никола.

В понеделник в Елена бил свикан Координационен механизъм за деца жертви на насилие. Взето е решение хлапетата да бъдат поставени под полицейска закрила за срок от 48 часа. Днес двете братчета са били настанени в Дом за деца "Христо Смирненски" в село Балван. Те ще бъдат консултирани от психолози. Работата по случая продължава.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 4887770334782582112

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item