stoineff

Катрин Зита Джоунс в психиатрична клиника с диагноза - Маниакално депресивна психоза

Катрин Зита джоунс и Майкал дъглас Депресия

Холивудската звезда и носителка на "Оскар" Катрин Зита-Джоунс, която страда от биполярно разстройство (манийно-депресивната психоза) , отново е постъпила в клиника за лечение, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. По думите на говорителката й Сара Фулър, 43-годишната актриса "периодично се подлага на лечение, за да направи най-доброто за овладяването на проблема й".

Преди две години Катрин Зита-Джоунс за пръв път постъпи в клиника, търсейки помощ за състоянието си - биполярното разстройство, известно като циклофрения, което се характеризира с променливо настроение и депресивни моменти.

Най-вероятната причината за психозата, която наляга Катрин се смята, че е стресът, който тя преживя покрай заболяването от рак на гърлото на съпруга й Майкъл Дъглас.

Манийно-депресивната психоза, наричана още биполярно разстройство или циклофрения, се среща по-често при жените. Заболяването се характеризира със смущения и резки промени в настроението.

При нея епизодите на депресия и меланхолия са последвани от периоди на еуфория. Те са циклични, като между тях може да има "светли" периоди от време без никакви признаци на заболяването.

Продължителността на фазите може да е от няколко седмици до няколко години, а "светлите" периоди между тях е възможно да траят също дори години. Възможно обаче е и обратното - съвсем да отсъстват.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини 4094296721592228960

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item