stoineff

Национална библиотечна седмица в Свищов

„НБС– 2013г”- Градска библиотека Свищов

Национална библиотечна седмица – 2013
„НБС– 2013г”- Градска библиотека Свищов

Библиотеките от цялата страна се включиха с разнообразни инициативи, с които дадоха старт на национално движение "Посланици на библиотеките".


 Целта на НБС е да привлече вниманието на обществеността към възможностите на библиотеките в региона да играят важна роля в развитието на информационното общество и да подобрят информационната грамотност на гражданите.

Свищов отбеляза участието си в „НБС– 2013г”, на 15 май от 17.00 ч., в Мултимедийната зала на Градската библиотека с Премиера на книга на своя съгражданка.


Срещата откри директорката на библиотеката Румяна Плетньова. Творческата среща със Светлана Тодорова /kleopatrasv/, започна вълнуващо. Новата й книга – стихосбирката „Утаени шепоти” представи Връбка Попова. Литературното четене се отбеляза от литераторите - Маргарита Самоковлиева и Богомил Симеонов.

Гостите в залата останаха изненадани от Арт-галерията, която им беше подготвила авторката,
включваща графики с молив и колекция с рисувани орнаменти върху шишета и чинии.
може да опише с думи- авторка Самата Връбка Попова насочва вниманието на отговора на въпроса- "Кой всъщност днес е Поетът?"и подчертава, че това, което не може да опише с думи - Поетът рисува с четка.

Втора изненада бяха авторските песни на Светлана Тодорова, направени съвместно с композитора Антоан Антонов от град Варна. Най-популярната сред тях е „Там някъде”, сладвана от „Стенания” и „Плачеш ли”. Светлана сподели, че планира издаването на общ компакт диск с избрани девет песни с работно заглавие "Вопли от душата".

Последната дума беше дадена на самата авторка, за да сподели историята за написването на книжката си и за да отговори на внякои от въпросите. Когато пишем Поезия - само с главно П, Дами и Господа!" Самият Гьоте,й отключил вратите й и разкрил тайните й пред света - е дал да се разбере, че Поезията е Поезия само тогава, когато е искренна и спонтанна... когато е преживяна, когато е изстрадана....", "Всичко останало е моделиране на фрази в различни форми".

"До нови срещи!", каза в края Светлана - с новата си книга в ръка „Царството на сънищата”. "Следващият път ще е - проза". Издателство „Онгъл” – Варна направи 4 екземпляра от избраните й импресии, специално за отбелязването на Националната библиотечна седмица в Свищов.


 Авторката загатна, че това ще е и един Сценарий за късометражен филм /все още в проект/, който ще бъде представен на вниманието на продуцентите в България.


До нея бяха и двете български Антологии, в които тя е участвала – „Свободни поети”, 2009г и „Виртуални строфи”, 2010г, както и книги на много поети, които не можаха да присъстват лично, но дариха от сърце изданията си на Градска библиотека в град Свищов.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Регионални 1107790955676853706

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item