stoineff

7 - Души загинаха в пожар в Бангладеш

Бангладеш, срутена сграда отне живата на 700 души
Това е поредният инцидент в Бангладеш. Миналата седмица се срути сграда, м която загинаха над 800 души

Дака. Най-малко седем души са загинали при пожар във фабрика за дрехи в столицата на Бангладеш, съобщава полицията. Сред тях е и собственика на предприятието. Причината за пожара остане неизвестна, но според властите той започнал през нощта на третия етаж на 11-етажна сграда в квартал Дарумсала, в която се помещавали две текстилни фабрики.
„Осем души са починали от задушаване”, съобщи полицейски началник Халилур Рахман пред АФП. По думите му, пожарникарите са загасили пламъците в раните часове на четвъртък.

Пожарът е последният от серията инцидент в текстилната индустрия на Бангладеш, след рухването миналия месец на многоетажна сграда, в която се помещавали различни текстилни предприятия, довело до смъртта на над 800 души.

В сряда властите закриха 18 текстилни фабрики, за да предотвратят повтаряне на инцидента с комплекса „Рана Плаза”, след като обещаха пред Международната организация на труда Бангладеш да окаже на сигурността „най-високо внимание”.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 1245292753752647180

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item