stoineff

ЮНОШA НА ПФК ЛЕВСКИ НА ЕДНА СЦЕНА С ФУТБОЛНАТА ЛЕГЕНДА ФРАНЦ БЕКЕНБАУЕР

Алекс Николов
Алекс Николов с българския флаг

Млади футболни надежди от 8 държави отправят официално отворено писмо до Йозеф Блатер–Сеп, Мишел Платини и Жак Рох


20 млади сини надежди на Левски, набор 2001, взеха участие в първия Международен форум „ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО“, организиран от Газпром и проследиха на живо най-значимото футболно събитие на годината – финала на Шампионска лига на легендарния стадион Уембли. Малките спортисти, водени от Елин Топузаков, се докоснаха до магията, наречена Шампионска лига, разгледаха забележителностите на Лондон и имаха невероятната възможност лично да се запознаят с патрона на инициативата – футболната легенда Франц Бекенбауер.

„За децата това беше едно изключително ползотворно пътуване – запознаха се с други култури и се убедиха в едно от най-важните неща: видяха, че футболът е преди всичко игра, в която не всеки път може да печелиш, но уважението към противника на терена никога не трябва да се забравя,” сподели Елин Топузаков.


В глобалния проект взеха участие 31 детски и юношески футболни отбора от 8 държави – ПФК Левски София, ФК Челси, ФК Шалке 04, ФК Цървена Звезда Белград и много други. Звездното събитие се проведе под патронажа на немската футболна икона Франц Бекенбауер. Участниците във форума разказаха за ролята, която футболът играе в живота им, за спортните успехи, които са постигнали, и за начина, по който футболът им помага да намерят нови приятели у дома и по света. Младите надежди се обединиха около 8 основни футболни принципа – традиция, мир, приятелство, победа, равенство, здраве, справедливост и отдаденост, и отправиха официално отворено писмо до Йозеф Блатер–Сеп, председател на Международната федерация по футбол (ФИФА), Мишел Платини, президент на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) и Жак Рох, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), с което призоваха децата и възрастните от всички краища на света да играят футбол и да обичат спорта.


България бе представена от 12-годишния Алекс Николов, който застана на сцената редом с Франц Бекенбауер - глобален посланик на ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО и се подписа под най-важния футболен принцип: „Футболът е здраве – спортувайте с удоволствие от малки и здравословният начин на живот ще ви хареса.”
Отвореното писмо беше подписано още от Вячеслав Крупенков, главен изпълнителен директор на ГАЗПРОМ Германия и Мат Барлоу, репортер на „Дейли мейл“ и международен спортен експерт.
Проектът и форумът имат за цел да използват спорта като средство за популяризиране на здравословния начин на живот сред децата и юношите, което същевременно ги учи на толерантност и уважение към другите култури и националности. Инициативата е част от програмата „Газпром за деца“, организирана от Газпром.

+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Спортни новини 3633004677966774720

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item