stoineff

Призрачен град се появи след 25 години под водата

Невероятно явление се случи в Аржентина. „Призрачен” град се появи на сушата след 25 години под вода, показва фоторепортаж на агенция АП.

През 20-те години на 20. век градчето Вила Епекен, което се намира на 547 км южно от Буенос Айрес, е било изградено като туристически курорт на брега на соленоводното езеро Епекен. Водоемът до курорта е бил смятан за потенциално интересно за туристите място, с 10 пъти по-виско съдържание на сол от океана. Езерото е подходящо за плаване и водни спортове. Това е накарало голяма еврейска общност от Буенос Айрес да се премести в града, привлечена от сантименталната асоциация с Мъртво море.

Градчето процъфтявало десетилетия. През 70-те години населението му е било 5000 души. През 1985 г. обаче езерото залива бреговете му и го наводнява. Следват сравнително силна дъждовна буря и серия от зимни сезони с високи валежи. Водата потопява улиците. Хората напускат Вила Епекен с най-необходимото. Само за дни домовете им са потънали 10 метра под повърхността на водата.

Сега, десетилетия по-късно, голяма част от корозивната солена вода се е отдръпнала, показвайки постапокалиптичен пейзаж. Тук следват впечатляващи снимки от мястото, дело на фотографа Наташа Писаренко от АП.










+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 5572476786761154908

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item