stoineff

Стартира делото по катастрофата отнела живота на Габриела Статева от Бургас

Габриела Статева Бургас

Стартира делото по катастрофата, която разтърси Бургас на от 20 октомври 2011 г и отнела живота на Габриела Статева. 


Момичето пресичало е пресичала бул. "Христо Ботев"  центъра на града. В същия момент автомобилът на Йордан Йорданов  я удря, тя пада на  платното върху главата си.

 След едноседмична кома момичето издъхва.
Майката и бащата на Габи - Калин и Зорница, са конституирани като частни обвинители в процеса.


Йордан Йорданов не е бил сам в колата си, когато е блъснал 17-годишната Габриела Статева на бул. "Христо Ботев" в Бургас.

 11-годишният му  внук е пътувал с него, стана ясно за първи път по време на днешното съдебно заседание.


Днес състав на Бургарския окръжен съд с председател Магърдич Мелконян е дал ход на делото. Страните се съгласили да бъдат разпитани само част от свидетелите.

Според обвинението Габи е блъсната в момента на пресичането. Тезата на защитата е, че тя е стояла на осевата линия и в последния момент е направила крачка назад, така е попаднала на платното, по което се е движел "Опел" - а.

На това място няма пешеходна пътека. Зебрата е на около 30 метра. Кръстовището на бул. "Ботев" с ул. "Сердика" масово се използва за пресичане от пешеходци, макар да не е позволено.

Днес показания са дали двама от свидетелите - пътен полицай и шофьор, видял катастрофата на огледалото за обратно виждане. Когато униформеният Светослав Стоянов започнал да описва обстановката, заварена от него на местопроизшествието, Зорница Статева не издържала и напуснала залата. Майката на Габи в момента е в напреднала бременност.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

новини бг 909624201030431183

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item