stoineff

Прокуратурата е независима, каза Марин Райков в интервю при Росен Петров

Марин Райков

Очевидно е, че прокуратурата е независима и г-н Цацаров доказа това категорично. Това каза премиерът Марин Райков в интервю за предаването „Нека говорят с Росен Петров” по БТВ.


 На въпрос за това, че е поискал подслушването да бъде извадено от МВР, Марин Райков каза, че не е поискал и няма в момента инструментариум, с който да го наложи, но неговото лично мнение е, че наистина това би било в съответствие с добрите демократични практики, най-малкото защото би разсеяло подозренията за възможни злоупотреби.

Запитан не се ли страхува от реваншизъм, тъй като някои смятат, че прокуратурата съгласува действията си с него, Райков каза, че не смята, че може да има реваншизъм, тъй като реваншизмът е част от политическата субкултура в някои български среди.

 „Не ме е страх, защото ако ме беше страх нямаше да се заема с това, което съм се заел през последните месеци. Относно прокуратурата, очевидно е, че тя е независима и нито някои от властта би си позволил да й влияе, нито тя би се повлияла от становищата на хората във властта. Това поне г-н Цацаров го доказа категорично”, каза Марин Райков.

Попитан дали смята, че има достатъчно данни за престъпление по случая със Станимир Флоров, Райков каза, че не принадлежи той да казва дали има данни, защото първо трябва да прецени прокуратурата и да формира обвинения. Впоследствие е важно какво ще каже съдът. Всички бяхме наясно, че временното отстраняване на Станимир Флоров няма алтернатива след като спрямо него беше образувано наказателно производство. Това не означава, че се твърди, че той е виновен, каза Марин Райков
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 921950425178986199

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item