stoineff

Израел бомбандира Сирия навръх Велик ден


Израелски самолети бомбардираха Сирия в неделя на връх Велик ден - съобщи Ройтерс. Дамаск се люлее от ударите около час.

Целта на израелския ракетен удар срещу територията на Сирия е била унищожаване на тактически ракети Фатех-110, които Иран е планирал да достави на ливанската групировка „Хизбула”, предаде РИА Новости, позовавайки се на неназовани източници от западните разузнавателни служби.

„По време на атаката от нощта, както и при предишното нападение, мишената са били ракети Фатех-110, които са били изпратени на „Хизбула” от Иран”, пояснява източникът.

Снощи сирийска телевизия съобщи за няколко силни взрива в околностите на Дамаск, като за причина беше назован израелски ракетен обстрел срещу сирийски военни обекти. Властите в Тел Авив отказаха да коментират тази информация.
Хората, живеещи в близост до базата Jamraya говорят за експлозии в продължение на няколко часа в различни места в близост до Дамаск, включително атаки към жилищните сгради на висши служители: "Нощта се превърна в ден," заявява един човек цитиран от Ройтерс.

Сирийският заместник-министър на външните работи Фейсал Мекдад определи въздушните удари на израелските ВВС по сирийска територия като обявяване на война, предаде Интерфакс.
Мекдад също така обвини Израел в заговор с терористи. Той допълни, че Сирия ще отговори на удара, като ще направи това „тогава, когато сметне за необходимо”.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Свят 3940618709487295873

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item