stoineff

Плевнелиев ще приеме номинацията на Орешарски

Орешарски - Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев ще приеме утре номинирания за министър-председател с мандата на Коалиция за България Пламен Орешарски и лидера на БСП Сергей Станишев, съобщи БНР. В Щутгарт, където е на работно посещение, президентът коментира, че не знае подробности около състава на правителството и имена на министри, но препоръча на бъдещия кабинет да заложи на приемственост.

Президентът Росен Плевнелиев няма намерение да бави процедурата по съставяне на нов кабинет, след като кандидатът за премиер на левицата - Пламен Орешарски, е готов със състава на правителството. Утре президентът ще издаде указ, с който ще предложи на Народното събрание да гласува предложенията на Орешарски.

„Мисля че дадох световен пример за бързане, а не за бавене, всичко се случваше на минутата. Утре сутринта в 9 часа приемам господин Орешарски и господин Станишев. Ако аз бях следвал Конституцията, можеше да нямаме правителство и след месец, но ние бързахме максимално. Включително дадохме два мандата за един ден, включително поставихме рекорд за свикване на Народното събрание", добави Плевнелиев.

Президентът препоръча на новото правителство да заложи на приемственост, защото България е във важна фаза на планиране на европейските фондове. „Да седнат новите и старите и да изговорят всичко смислено, по което се работи, за да може да има приемственост. България се намира в много специална фаза на планиране на еврофондовете и на изпълнение на еврофондовете от старата и от новата рамка, това предполага приемственост. Аз очаквам и се надявам и това ще бъде и моя разговор утре с господин Орешарски и с господин Станишев да се гарантира тази приемственост. Разбира се, новото правителство идва със своите приоритети, със своите екипи и със своите задачи. Но една голяма задача пред тях трябва да бъде приемственост по националните приоритети", заяви държавният глава.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 249737142676428784

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item