stoineff

Вероятна авария в самолет летящ над Карлово предизвика ужас

Преди около един час над село Климент - Карловски над къщите прелитат два самолета, които са хвърлили в шок хората от селото съобщава БЛИЦ.

Самолетите са летели изключително ниско, при което се е чувал ужасяващ грохот, а единият е оставял черна диря след себе си. Самолетите са принудили хората да излязат по улицата, учудени от ставащото и страхуващите от евентуална самолетно катастрофа. "Еърбъс" - вероятно аварирал е летял изключително ниско над АМ "Тракия" в близост до Стара Загора и след като не се е приземил там е бил видян за последно над Павел баня.

Ужасени пътуващи по АМ "Тракия" в района на Стара Загора са видели как с оглушителен грохот, много ниско над автомобилите прелита димящ "Еърбъс". Веднага е подаден сигнал на тел. 112. Машината, която сигурно търпи авария, се е насочила първоначално към летището в Стара Загора.

„Няма аварирал самолет на летище Стара Загора“, каза пред „Фокус” комисар Алекси Алексиев, директор на ОД МВР Стара Загора. „Имаме ниско прелитал самолет на нашата територия, но нямаме аварирал”, каза комисар Алексиев. Той отбеляза, че е възможно да се провеждат учения, но ОД МВР Стара Загора няма такава информация, защото не контролира такива дейности.

В периода от 23 май до 20 юни България и Израел провеждат военновъздушни учения, които ще имат за цел да подобрят оперативния капацитет на българските военновъздушни сили. Възможно е инцидентът да е свързан с ученията.

В близкото село Левски, където в момента се намира шефът на полицията в Карлово Иван Донев също са се стреснали от грохота на преминаващите ниско самолети. Донев потвърди това пред БЛИЦ. В полицията обаче сигнал няма, каза дежурният.

Жителите на карловските села твърдят, че самолетите били два. Предполага се, че вторият следва първия за да окаже помощ след евентуално кацане. Самолетите е видял и кметът на Калофер Румен Стоянов. Първият е минал в края на града, след десетина минути през центъра на Калофер много ниско, на височина 100-150 метра е прелетял и другият. Те са летели в посока изток-запад.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Стара Загора 6168333938388131

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item