stoineff

Извънреден брифинг на Плевнелиев

Извънреден брифинг на Плевнелиев

Близо 50 % от българските граждани не припознаха и не гласуваха за никой, това каза президентът Росен Плевнелиев на брифинг. 

Изборите се проведоха, гражданите изразиха волята си, ЦИК потвърди нормалното протичане на изборния ден, каза Плевнелиев. Организацията на изборите беше добра и на ниво, каза Плевнелиев.

Не всяка коалиция, и не на всяка цена, е полезна за нацията. 

Има различни платформи на партиите. В президентството имаме много точен анализ на платформите на четирите представени в парламента партии. Винаги най-учтиво ще връщам партиите към обещанията, които са дали, посочи президентът.

Не е трудно да се състави правителство. Когато сме в трудна ситуация, това е задължително; когато има неотложни проблеми за решаване пред нацията, които са ясни, както и решенията за тях - са ясни. Например - проблемите с енергетиката; всички осъзнават проблемите.
Вярвам, че допълнителна мотивация за това да се състави бързо правителство в 42-рото НС е фактът, че има готови решения, подготвени реформи, които може много бързо да се придвижат и някой да ги отметне като важни реформи, свършени по негово време, каза Плевнелиев.

По случая Костинброд.

В случая от Костинброд се показа бързо взаимодействие. Компетентните институции дължат информация. Виждате, на какви безпрецедентни прозрачност и откритост сме свидетели, включително и с днешната пресконференция на прокуратурата.

Не разполагаме с данни вотът на нацията да е подменен, каза Плевнелиев. Според мен, той не е подменен. Самият изборен ден се проведе в нормална обстановка. Вотът на гражданите беше зачетен. За първи път се създаде изборен борд – една много добра идея, една много важна и полезна инициатива. За първи път има ефективно осъдени в деня на изборите, каза Плевнелиев.

Благодаря на всички институции, които участваха. Много въпроси бяха зададени. Като президент ще бъда гарант, че отговорите ще бъдат дадени.
Моето голямо желание е да се създаде нов работещ парламент, каза Плевнелиев.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 3543317313555831055

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item