stoineff

Акценти от интревюто на Бойко Борисов - Всяка Неделя



За медийната свобода в България

В интревю в предаването "Всяка Неделя" Бойко Борисов призова:  Неправителствените организации да се извинят и да кажат: ГЕРБ не е имал никакъв контрол, върху никакви медии.

Имам критика към неправителствените организации, каза още Борисов. Говореше се, че няма свобода на медиите, че има диктатура. Видяхте, че всички медии се обърнаха; тези, които бяха сочени, че едва ли не – са наши медии – бяха най-злостни в атаките си срещу нас. Защо сега не говорят неправителствените организации? Защото и те са били част от този сценарий – каза Бойко Борисов. Собствениците влияят върху медиите; всички собственици имат корпоративни интереси и влизат в схеми с партии. ГЕРБ стана неудобен – заради трафик, контрабанда и нанасяне на удари по какво ли не – затова изведнъж – всички срещу нас.

Елементарното достойнство изисква, когато един човек сгреши, да го каже – каза Борисов.
По-голяма демокрация от нашето управление никога не е било. Четири години срещу нас се говорят най-тежките обиди в „Шоуто на Слави Трифонов”, каза Бойко Борисов. Другото предаване „Лице в лице”, което е на г-жа Пръмова. Кои са най-честите гости; а единият от водещите е говорителят на правителството на НДСВ, където беше и г-жа Пръмова, посочи Бойко Борисов.

Аз бях главен секретар и експерт; заложих си живота, имах смъртни присъди от организираната престъпност. За първи път, официално, в писмо, от чужда разузнавателна служба, е посочено името и че се готви атентат. Това е факт, каза Борисов.

За подслушванията и СРС - тата

"Не съм мълчал. Всяка вечер говоря на някой площад по градовете. Никой от присъстващите хора не ме е питал за подслушванията. Защото подслушванията не пълнят джоба, а само променят темата."

Това каза още бившият премиер Бойко Борисов. Според него хората не излезли на площадите заради подслушванията, а защото електроенергията беше скъпа. "За да приключа тази тема, ще прочета как в правовите държави се коментират подобни деяния. Когато в САЩ изтекоха документите в Уикилийкс, правителството на САЩ излезе със следния коментар: "Държавният департамент не коментира материали, за които няма посочен официален източник. Осъдително е отделен индивид или организация да печели за сметка на хора, които са имали пълното основание да изискват конфиденциалност, когато се предоставяли подобни данни."

Бившият премиер припомни как Антон Кутеч заплашил публично Корнелия Нинова, че ще извади СРС-та. "Значи тези СРС-та са някъде и чакат," коментира Борисов. Борсата за тази информация ставала ужасна и било повече от ясно, че нови скандали ще гърмят. "В правителството на НДСВ съм бил никой - бях главен секретар и си заложих живота, ако си спомняте," каза още той. "Ако бях важен, щях да съм министър или евродепутат. А дойде Румен Петров и ме изритаха на улицата!"

За Цветан Цветанов

Казал съм му (бел.ред. на Цветан Цветанов) в очите, че ако това е вярно, си заминава. Гледал съм го в очите и съм му го казал. Ако това, което той казва, не е истина, сам ще се разделя с него. Това каза Бойко Борисов за Цветан Цветанов в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия на въпрос за подслушванията. Цветанов е мотор в партията и той си има своето място в партията; партията го обича и го зачита. Ако като вътрешен министър е допуснал грешка, той няма да бъде повече вътрешен министър, ще си понесе наказанието. Точно и ясно. Но той с цялата си душа ми е обяснявал, че това не е вярно, че това не е истина. Цял месец чувам обвинения и все още – търсене на доказателства. Чакам деня, в който ще го обявят, каза Борисов.

На въпрос - потвърждаваш ли пълната си подкрепа за Цветанов Борисов каза: Естествено.
Партия ГЕРБ е партия, която съм създал аз; тя е партия, която създаде своите организационни структури. Ако в момента другите политически партии са зле, а те са зле, нямат организационна работа, нямат структура. Вижте - листите на БСП – във Варна има хора, задържани със стотици хиляди левове различна валута; в Плевен, ако сметнат автопарка на втория в листата на БСП за Плевен, е колкото пенсиите в плевенски окръг, в Ловеч имат човек с катастрофа. Те нямат организационен ръководител, а когато бях в кметството – аз съм строител; аз минах покрай Телевизионната кула, видях естакадата и ми е драго. Видях вашия собственик на телевизията в коридора и ми казва – дано продължите да строите, защото си идва от Бургас и си е дошъл за три часа. Партията трябваше да бъде изграждана, партийната работа е тежка и неблагодарна; всеки иска да стане депутат, кмет, общински съветник. Тези хора се карат, разправят, спорят, правят си интриги и т.н. Цветанов е като кошчето за отпадъци – душевни отпадъци на всеки един от тях. Аз съм му дал да се занимава с тази работа, каза Бойко Борисов.

В днешното интервю най-много се чака какво ще кажа за Цветанов, затова го казвам, каза Борисов.


В ГЕРБ проблем кой да е лидерът, кой да управлява, кой взима решенията няма. Цветанов идва при мен, казва ми за всеки един човек, аз взимам туша, той казва – този това, този да, не... – каза Борисов.

Аз съм убеден, че рано или късно истината ще излезе наяве, каза Борисов.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

Политика 6814191148998388479

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item