stoineff

Последни новини: Делян Пеевски се оттегля от ДАНС

Последни новини: Новоизбраният шеф на ДАНС Делян Пеевски декларира в събота готовност да се оттегли, ако Народното събрание приеме решение за отмяна на избора му.


”Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан”, се казва в отвореното писмо на Делян Пеевски.

Той обяснява, че за него властта не е самоцел и не е подписал акта за встъпването си в длъжност.

”Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно”, казва още той.

Той допълва, че кабинетът ”Орешарски” има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред. ”Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това”, декларира Пеевски.
+Новини+Interview+daniel stoineff
-->

related

протести 3339998071230169831

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item